Meteo: Cum va fi vremea in urmatoarele doua saptamani

Vremea va fi oscilanta in urmatoarele doua saptamani, cu temperaturi care vor ajunge si pana la 20 grade Celsius, la inceputul lui aprilie, si cu ploi, in perioada 21-25 martie, conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM). In Transilvania, prima zi a intervalului va fi calda, cu maxime termice care se vor situa, in medie, in jurul valorii de 12 grade, apoi vremea va intra intr-un proces de racire, pana in jurul datei de 24 martie, cand temperaturile medii diurne vor fi de 7 - 8 grade. Temperaturile minime se vor mentine in jurul pragului de inghet pana in data de 28 martie, urmand o incalzire treptata, pana spre valori medii de 4 - 5 grade la sfarsitul intervalului de prognoza. In intervalul 21 - 25 martie, vor fi precipitatii, predominant ploi la inceput, apoi mai ales ninsori, cu un maxim al acestora in jurul datei de 23 martie, cand se vor semnala pe arii extinse, iar cantitatile de apa vor fi insemnate.

acum 82 luni (21 Mar 2016)

Vremea va fi oscilanta in urmatoarele doua saptamani, cu temperaturi care vor ajunge si pana la 20 grade Celsius, la inceputul lui aprilie, si cu ploi, in perioada 21-25 martie, conform Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

In ceea ce priveste regimul termic nocturn, acesta nu se va modifica semnificativ in prima saptamana de prognoza, cand va fi cuprins, in medie, intre 0 si 2 grade, apoi va creste treptat, pana spre valori medii de 6 - 8 grade. Probabilitatea de aparitie a precipitatiilor se va mentine ridicata si dupa data de 29 martie, insa acestea vor fi izolate si slabe cantitativ.

In Crisana, inceputul primei saptamani va debuta cu o vreme calda pentru aceasta perioada, cu temperaturi medii diurne de 12 - 13 grade, care vor scadea apoi spre 9 - 10 grade, pana in data de 24 martie. Ulterior, vremea se va incalzi semnificativ, prima saptamana a lunii aprilie urmand a fi caracterizata de temperaturi maxime, in medie, de 18 - 20 de grade. O tendinta asemanatoare, de crestere, va avea si regimul termic nocturn, de la valori de 0 - 2 grade in prima saptamana, pana la 6 - 7 grade catre sfarsitul intervalului.

Ploile isi vor face aparitia in intervalele 21-25 martie, respectiv 29 martie-3 aprilie, cu un maxim al acestora in jurul datei de 23 martie, cand se vor semnala pe arii extinse, iar cantitatile de apa pot fi insemnate.

In Transilvania, prima zi a intervalului va fi calda, cu maxime termice care se vor situa, in medie, in jurul valorii de 12 grade, apoi vremea va intra intr-un proces de racire, pana in jurul datei de 24 martie, cand temperaturile medii diurne vor fi de 7 - 8 grade. Din 25 martie si pana la sfarsitul intervalului de prognoza, valorile maxime vor creste treptat, ajungand, in medie, pana la 17 - 18 grade.

In Maramures, dupa o medie a temperaturilor maxime de 9 - 10 grade la inceputul intervalului, din data de 25 martie vremea se va incalzi semnificativ, astfel ca in prima saptamana a lunii a... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro