Meserie de viitor: un tanar din Hunedoara s-a facut "pro gamer". Ziua invata sa fie asistent sanitar, iar seara castiga bani jucand jocuri pe calculator

Meserie de viitor: un tanar din Hunedoara s-a facut

"Pro gamerul" Laurentiu Croitoru are 21 de ani si se pregateste sa concureze pentru un loc la facultatea de medicina. "Jucatorii consacrati de jocuri on-line din Romania pot ajunge la venituri de mii de euro pe luna, din concursuri, sponsorizari si chiar salarii, venituri care inseamna bani sau echipamente hardware si IT. Turnee urmarite de milioane de oameni Tanarul din Hunedoara a fost comentator la mai multe turnee de sporturi electronice si membru al unei echipe internationale de gameri.

acum 58 luni (1 Apr 2015)

"Pro gamerul" Laurentiu Croitoru are 21 de ani si se pregateste sa concureze pentru un loc la facultatea de medicina. Este deocamdata student la o scoala postliceala de asistenti sanitari si isi imparte timpul liber in ore de studii, intalniri cu prietenii si locul sau neconventional de munca.

Laurentiu face parte dintr-o echipa de jucatori profesionisti de sporturi electronice, Nextplease!, si se antreneaza intens pentru a fi cat mai performant. Jocuri ca League of Legends, StarCraft, Dota, Warcraft si Hearthstone aduna in fata calculatoarelor sute de mii de adolescenti si tineri din tara.

Bani din jocuri

Dupa sase ani de cand si-a facut intrarea in lumea jocurilor digitale, Laurentiu Croitoru a devenit unul dintre cei mai buni in comunitatea din care face parte. "Jucatorii consacrati de jocuri on-line din Romania pot ajunge la venituri de mii de euro pe luna, din concursuri, sponsorizari si chiar salarii, venituri care inseamna bani sau echipamente hardware si IT. In Occident si in Asia, tinerii care si-au transformat pasiunea pentru jocurile electronice intr-o meserie si reusesc sa obtina premii la turnee importante pot avea castiguri de sute de mii de euro. La turneul mondial de Hearthstone, spre exemplu, premiile acordate anul trecut au ajuns la 250.000 de dolari.

Turnee urmarite de milioane de oameni

Tanarul din Hunedoara a fost comentator la mai multe turnee de sporturi electronice si membru al unei echipe internationale de gameri. Apoi a descoperit jocul digital de carti Hearthstone, o platforma complexa care in lume are peste trei milioane de membri. In sportul virtual, pro-gamer-ul Laurentiu si-a luat numele "Saintlawrence", a devenit gamer de top si are proprii fani, la care se adauga suporterii echipei din care face parte. Cand au loc competitii in direct, in Sala Polivalenta spre exemplu, sute de mii de oameni urmaresc transmisiunile turneelor pe Internet, iar sal... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro