Mesajul unui licean-antreprenor care se pregateste pentru Bac: "Am lasat scoala sa ma tampeasca"

Mesajul unui licean-antreprenor care se pregateste pentru Bac:

"Pentru a invata, am fost nevoit sa renunt la activitatile care ma ajutau cu adevarat sa ma dezvolt. La scoala ma plictisesc teribil pentru ca scriu mult, nu sunt incurajat sa gandesc critic sau sa fiu creativ, lucrul in echipa este aproape inexistent, materia e stufoasa si lucrez dupa niste manuale vechi, fara grafice sau imagini reprezentative, iar limbajul este unul academic, nicidecum unul student-friendly, care sa te faca sa-ti doresti sa descoperi mai mult.

acum 61 luni (6 Mar 2016)

"Pentru a invata, am fost nevoit sa renunt la activitatile care ma ajutau cu adevarat sa ma dezvolt. Acum simt cum sunt spalat pe creier de tot ce memorez pentru bacalaureat, acest examen care incununeaza un sistem neperformant.

Iata postarea lui Andrei:

"Sunt unul dintre tinerii care vor sustine examenul de bacalaureat in anul 2016. Acel presupus , care nu face nimic altceva decat sa suprasolicite elevul, fortandu-l sa memoreze munti de informatii inutile. Sunt stresat, suparat, confuz si nu mai fac nimic productiv pentru ca invat pentru .

Daca in urma cu un an ma culcam la ora 2 pentru ca faceam voluntariat in diverse locuri, conduceam o afacere (Velocurier) si un ONG (Asociatia Elevilor din Constanta), acum invat cum sa evidentiez tema si viziunea despre lume a autorului intr-o opera literara sau memorez formule complicate la matematica. E frustrant, plictisitor si nu ma ajuta sa ma dezvolt! Pentru a invata, am fost nevoit sa renunt la activitatile care ma ajutau cu adevarat sa ma dezvolt. Acum simt cum sunt spalat pe creier de tot ce memorez pentru bacalaureat, acest examen care incununeaza un sistem neperformant.

La scoala ma plictisesc teribil pentru ca scriu mult, nu sunt incurajat sa gandesc critic sau sa fiu creativ, lucrul in echipa este aproape inexistent, materia e stufoasa si lucrez dupa niste manuale vechi, fara grafice sau imagini reprezentative, iar limbajul este unul academic, nicidecum unul student-friendly, care sa te faca sa-ti doresti sa descoperi mai mult.

Prefer sa citesc despre afaceri si sa iau initiativa decat sa memorez niste notiuni pe care oricum le voi uita dupa examen.

Totusi, daca sunteti fani ai scolii romanesti asa cum este ea, haideti sa va dau cateva cifre:

- In anul 1996 s-au nascut 231.000 copii. Scadem 47.000 si rezulta numarul copiilor care au reusit sa termine clasa... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro