Mesajul unui chirurg catre premierul Tudose: "Vi se pare firesc sa va respectati promisiunile doar pe hartie, in timp ce veniturile reale din Sanatate vor scadea?"

Stiti ca medicilor li se pregateste un program de lucru de 48 de ore/saptamana, contrar Codului Muncii si Directivei Europene a Timpului de Lucru? Nu ma pot impiedica, insa, sa nu amintesc de "greva prin emigratie", inceputa pe vremea Prim-Ministrului Boc - sunteti sigur ca doriti ca si numele dumneavoastra sa fie asociat cu aceasta "greva" neobisnuita?", isi incheie chirurgul mesajul de pe Facebook.

acum 64 luni (24 Sep 2017)

"Domnule Prim-Ministru Mihai Tudose,

Stiti ca sunteti pe cale sa patronati un nou exod al medicilor? Stiti ca medicilor li se pregateste un program de lucru de 48 de ore/saptamana, contrar Codului Muncii si Directivei Europene a Timpului de Lucru? Asta inseamna ca medicii vor reveni la programul de dinainte de 1989, cu diferenta ca PCR prevedea, totusi, o sambata libera pe luna - era faimosul SRL socialist.

Raspunsul vi-l dau eu, pentru ca subordonatii dumneavoastra sunt preocupati sa va raporteze ca in tara e liniste si ca ei, unii, isi fac datoria. Ei, bine, prin acest proiect se includ mai multe garzi in programul obligatoriu, astfel incat garzile sa nu mai fie platite conform statului lor LEGAL de ore suplimentare.

Domnule Prim-Ministru, mai stiti ca subordonatii domniei-voastre au anulat "de facto" sporurile din Sanatate? Anularea cu pricina se va vedea pe fluturase DOAR de la 1 ianuarie 2018 - sa fie aceasta manevra prin care angajatii din Sanatate vor fi pusi in fata unui fapt implinit DUPA ce Guvernul se va adaposti indaratul unei legi explicate deficitar?

Nu e liniste in Sanatate, iar daca ministrii si consilierii spun altceva, va amintesc ca domniile-lor ne-au asigurat ca, citez: "avem prea mare nevoie de personalul din Sanatate ca sa nu-l platim corect". Calculele, insa, ne arata ca veniturile vor scadea, ceea ce reprezinta atat abandonul principiilor expuse la inceput de mandat, cat si abdicarea de la doctrina social-democrata, cea de la care va reclamati. Ce-i de facut, astfel incat cresterea salariala de pe hartie sa nu fie totuna cu SCADEREA veniturilor?

Domnule Prim-Ministru, nu vreau sa inchei prin a aduce vorba de miscarile revendicative ale personalului din Sanatate, de care, sunt sigur, subordonatii domniei-voastre v-au avertizat. Nu ma pot impiedica, insa, sa nu amintesc de "greva prin emigratie", inceputa pe vremea Prim-Minis... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro