Mesajul unei profesoare care i-a predat elevei-mama de nota 9,96 din Vaslui: "Fiecare are razboiul lui. Tu ne-ai aratat, fie si fara sa-ti propui, cum se face"

Dupa aflarea rezultatelor la Bacalaureat, unul dintre cele mai emotionante mesaje primite de eleva-mama a venit din partea fostei sale profesoare de Istorie, de la Liceul "Mihail Kogalniceanu" (LMK) din Vaslui, Carmen Catalina Alexa, care s-a bucurat pentru nota 10 primita de Maria la Bacalaureat, la proba de Istorie, "cat pentru restul notelor de zece la un loc". M-am bucurat de nota ta de zece cat pentru restul notelor de zece la un loc- si stiu ca restul nu o sa nu se supere ca spun asta- au dovedit ca pot fi extrem de maturi si responsabili si protectori si si pentru asta am avut eu o vorba sa le spun si am spus-o.

acum 93 luni (13 Jul 2016)

Pasionata de istorie, Maria Elisa Palimaru isi doreste sa ajunga arheolog, urmand sa dea admiterea la Facultatea de Istorie.

Dupa aflarea rezultatelor la Bacalaureat, unul dintre cele mai emotionante mesaje primite de eleva-mama a venit din partea fostei sale profesoare de Istorie, de la Liceul "Mihail Kogalniceanu" (LMK) din Vaslui, Carmen Catalina Alexa, care s-a bucurat pentru nota 10 primita de Maria la Bacalaureat, la proba de Istorie, "cat pentru restul notelor de zece la un loc".

O eleva care nu a chiulit niciodata, care a refuzat sa se bucure de beneficiile pe care legislatia le acorda celor aflate intr-o astfel de situatie, si care a avut puterea a muta muntele din calea sa - astfel isi caracterizeaza fosta profesoara eleva.

Redam integral mesajul transmis pe profesoara Carmen Catalina Alexa, printr-o postare pe contul de Facebook

"Dupa niste ani de plimbat printre banci si trancanit verzi si uscate in directia unui auditoriu ambiguu, incepi sa ai deja sentimentul ca le-ai cam vazut pe toate din zona ta, ca iti sunt clare toate categoriile de elevi, singura ocupatie care iti mai poate suscita interesul la inceput sau sfarsit de ciclu fiind corecta repartizare a protagonistilor jocului in casutele deja existente. Despre prima, acum foarte multi ani, doar am auzit ca ar fi fost insarcinata, pentru ca in trimestrul al treilea de pe vremea aia nu a mai venitt la scoala, oricum nu era o fidela a cursurilor, asa ca nu prea am asociat-o cu imaginea unui copil decat vreun an mai tarziu, cand ne-am intalnit pe strada si nu m-am putut decide cine arata mai grozav- mama sau copilul. Apoi niste pulovere care nu isi propuneau si de aceea nici nu reuseau sa mai ascunda ceva ce devenea tot mai evident.

"Si-a pastrat locul din penultima banca de la geam si obiceiul de a raspunde doar cand e intrebata si doar la intrebarile la care intreaga clasa tacea.... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro