Mesajul tulburator al unei profesoare pentru sefa de promotie eliminata de la Bac: "Este inadmisibil si nedrept! Am trecut cu fiica mea prin acelasi lucru"

Mesajul tulburator al unei profesoare pentru sefa de promotie eliminata de la Bac:

Silvia Turbureanu, fosta profesoara la Colegiul Economic din Ramnicu Valcea, pe catedra de drept si absolventa de Drept si Stiinte Administrative, actuala profesoara la Palatul Copiilor din Ramnicu Valcea, pe catedra de Educatie Civica, i-a transmis o scrisoare Alexandrei, eleva de nota 10 eliminata de la Bac, dar si mai marilor din minister. Aproape de finalul probei de la matematica, fiicei mele, Georgiana - Carmen Turbureanu, intr-o sala scapata de sub control de asistentii supraveghetori, dupa mai multe insistente ale candidatei din fata, dar nesanctionata de acestia, desi erau obligati, in doua randuri consecutive, la diferenta de 15 minute i-a luat de pe banca cate o ciorna, in total doua. Potrivit acesteia, presedintele centrului nu le-a permis sa vada decat 7 minute inainte de a i se lua ficei sale cea de-a doua ciorna, insistand ca s-au luat doua ciorne atunci si nu una, cum se luase si vedea, de fapt, iar de cea luata cu 15 minute anterior nu au vorbit si nu au aratat nimic. Pentru ca a fost impresionata de povestea Alexandrei Burta, eleva de nota 10 care aterminat patru ani de liceu ca sefa de promotie, si care a fost eliminata de la proba de Matematica a examenului, i-a transmis o scrisoare pe care o redam mai jos.

acum 103 luni (14 Jul 2015)

Silvia Turbureanu, fosta profesoara la Colegiul Economic din Ramnicu Valcea, pe catedra de drept si absolventa de Drept si Stiinte Administrative, actuala profesoara la Palatul Copiilor din Ramnicu Valcea, pe catedra de Educatie Civica, i-a transmis o scrisoare Alexandrei, eleva de nota 10 eliminata de la Bac, dar si mai marilor din minister. Aproape de finalul probei de la matematica, fiicei mele, Georgiana - Carmen Turbureanu, intr-o sala scapata de sub control de asistentii supraveghetori, dupa mai multe insistente ale candidatei din fata, dar nesanctionata de acestia, desi erau obligati, in doua randuri consecutive, la diferenta de 15 minute i-a luat de pe banca cate o ciorna, in total doua. Candidata din fata, si-a fraudat examenul si a fost eliminata pentru tentativa de frauda, desi a fraudat real. Fiica mea, desi nu a fraudat examenul, a fost eliminata pe temei fals de tentativa de frauda ca si cea care a fraudat. Procesele verbale de eliminare au fost identice, diferenta fiind doar cele doua numere de inregistrare.

Potrivit acesteia, presedintele centrului nu le-a permis sa vada decat 7 minute inainte de a i se lua ficei sale cea de-a doua ciorna, insistand ca s-au luat doua ciorne atunci si nu una, cum se luase si vedea, de fapt, iar de cea luata cu 15 minute anterior nu au vorbit si nu au aratat nimic.

Scurtele vizualizari de imagini le-a obtinut prin ajutorul Politiei Valcea, prin apelul de urgenta 112 si a constatat nevinovatia fiicei, deci in 02.07.2014, imediat dupa eliminarea nedreapta. Ministerul a impus Comisiei Judetene de BAC din ISJ, prin adresa, sa cerceteze si sa solutioneze problema in timp util. In baza ei, am solicitat corectarea lucrarii la matematica, in starea in care se gasea si sesiune speciala de examinare pentru biologie, unde nedrept nu i-a permis sa participe, conform metodologiei. Singurul sprijin al Mimisterului, prin director Cristina Monica Anisie, a fost ca abia la 17.07... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro