Mesajul scriitorului Alex Stefanescu pentru viitorul presedinte: Astept sa instituiti in Romania un cult al datoriei. Nu al personalitatii, ci al datoriei

Mesajul scriitorului Alex Stefanescu pentru viitorul presedinte: Astept sa instituiti in Romania un cult al datoriei. Nu al personalitatii, ci al datoriei

As vrea sa pastrati in orice imprejurare o tinuta care sa impuna respect, sa nu jigniti, sa nu mintiti, sa nu-i instigati pe unii oameni impotriva altora, sa nu va arogati titluri si merite pe care nu le aveti, sa nu va incaierati cu toti scandalagiii de la egal la egal. Poate ca aceasta ar fi prima urgenta, sa incercati sa ordonati o realitate sociala haotica si sa reduceti risipa, care a ajuns la proportii catastrofale si ne pune in pericol existenta ca popor.

acum 114 luni (7 Nov 2014)

>

Imi doresc foarte mult sa va admir. Este important pentru mine sa traiesc intr-o tara condusa de un om demn de admiratie. Vreau ca atunci cand trece pe strada masina dv., precedata si urmata de masini ale politiei, sa ma gandesc la dv. Sa fiu mandru cand, aflat in strainatate, le vorbesc despre dv.

Vreau sa va pese cu adevarat de soarta Romaniei. Sa va simtiti responsabil de ceea ce ni se intampla noua, cetatenilor ei. Sa aveti grija, cu mijloacele de care dispuneti, de tara atat de frumoasa pe care noi, romanii, am pastrat-o cu sacrificii, dar si cu putin noroc, de-a lungul a sute de ani.

Imi place sa cred ca veti fi constient de importanta - istorica - a rolului dv.

Mi-ar placea sa va aud rar - sau sa nu va aud deloc - vorbind despre dv. Si, in general, sa fiti mai degraba un om de actiune decat un comentator. Vor veni apoi, de la sine, "cronicarii si rapsozii" ca sa evoce si sa consacre faptele dv.

As vrea sa pastrati in orice imprejurare o tinuta care sa impuna respect, sa nu jigniti, sa nu mintiti, sa nu-i instigati pe unii oameni impotriva altora, sa nu va arogati titluri si merite pe care nu le aveti, sa nu va incaierati cu toti scandalagiii de la egal la egal. Societatea romaneasca se afla in situatia cuiva care ar incerca sa umple o sticla turnand in ea apa direct din galeata, fara palnie. Poate ca aceasta ar fi prima urgenta, sa incercati sa ordonati o realitate sociala haotica si sa reduceti risipa, care a ajuns la proportii catastrofale si ne pune in pericol existenta ca popor.

Asta astept de la dv.: sa instituiti in Romania un cult al datoriei. Zidarul sa aseze corect caramida peste caramida, medicul sa vindece oameni bolnavi, profesorul sa-i educe pe tineri, politistii sa-i aresteze pe hoti, scriitorul sa scrie texte emotionante, judecatorii sa-i pedepseasca pe corupti, fie ei si inalti demnitari etc. Iar guvernantii sa administreze bine tara.

Asta astept de la dv.: sa insti... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro