Mesajul revoltator al primaritei din Koln pentru femei: Stati la un brat distanta de straini

Mesajul revoltator al primaritei din Koln pentru femei: Stati la un brat distanta de straini

Recomdarea facuta de Reker vine ca urmare a agresiunilor, foarte multe de natura sexuala, comise in noaptea de Anul Nou in centrul orasului Koln de sute de barbati despre care martorii si politistii spun ca erau, cel mai probabil, de origine araba si nord-africana. Pragul de un milion de imigranti a fost depasit in decembrie, cand au fost inregistrate 127.320 de solicitari de azil, relateaza agentia Reuters, citata de Mediafax.

acum 56 luni (6 Jan 2016)

Recomdarea facuta de Reker vine ca urmare a agresiunilor, foarte multe de natura sexuala, comise in noaptea de Anul Nou in centrul orasului Koln de sute de barbati despre care martorii si politistii spun ca erau, cel mai probabil, de origine araba si nord-africana. Politia din Koln a inregistrat pana in momentul de fata aproximativ 100 de plangeri, dar este foarte probabil ca numarul acestora sa creasca. In contextul in care, in prima faza, pe retelele de socializare au existat multe mesaje prin care autoritatile si presa centrala au fost acuzate ca incearca sa musamalizeze cazul din cauza originii agresorilor, avand in vedere ca evenimentele din Koln au ajuns in atentia tuturor dupa cateva zile, declaratiile lui Reker au starnit profunde nemultumiri. Altfel nu pot sa indeplinesc distanta de un brat", a scris utilizatoarea de Twitter @Nurit77Sara. Kolnul s-a schimbat", a scris un alt utilizator de Twitter, facand referire la discursul adoptat de Henriette Reker, cea care a tinut prima pagina a ziarelor in luna octombrie dupa ce a fost injunghiata in timpul campaniei electorale pentru primarie din cauza pozitiei sale pro-refugiati. Spiritele sunt departe de a se linisti, avand in vedere ca Reker a anuntat ca un cod de comportament pentru femei va fi publicat in curand pe internet, relateaza "Die Welt".

Femeile au iesit in strada Germanii nu insa deloc multumiti de masurile anuntate de autoritati si nici nu au considerat ca postarea de mesaje pe retelele de socializare este suficienta. Totodata, ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, a criticat politia din landul Renania de Nord-Westfalia pentru modul in care a gestionat situatia, adaugand ca asteapta un raspuns din partea autoritatilor referitor la acesta chestiune.

Chiar daca Henriette Reker (foto dreapta) a declarat ca pana in prezent nu exista indicii ca agresiunile au fost comise de refugiati, subliniind ca astfel de supozitii sunt indamisibile, evenimentele din Koln alimenteaza put... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro