Mesajul PNL pentru Guvern: In spitalele din Romania mortalitatea este mai mare decat in inchisori. Pentru spitale, nu va grabiti cu o ordonanta?

Mesajul PNL pentru Guvern: In spitalele din Romania mortalitatea este mai mare decat in inchisori. Pentru spitale, nu va grabiti cu o ordonanta?

"Liviu Dragnea si-a exprimat ingrijorarea fata de din inchisorile din Romania si vrea sa stie cati oameni au murit in penitenciare. Mai exact, din 54.827 de decese care au avut loc in spitalele din Romania in 2013, peste 27.400 de persoane nu ar fi trebuit sa moara.

acum 46 luni (25 Jan 2017)

"Liviu Dragnea si-a exprimat ingrijorarea fata de din inchisorile din Romania si vrea sa stie cati oameni au murit in penitenciare. Desi conditiile din unele inchisori trebuie sa se imbunatateasca pentru ca detinutii sa isi execute pedepsele in conditii decente, nu am observat din partea lui Liviu Dragnea aceeasi grija pentru conditiile din spitalele romanesti. "Potrivit unui raport prezidential care citeaza si alte rapoarte ale Comisiei Europene, peste 60.000 de persoane mor anual din cauza disfunctionalitatii sistemului sanitar din Romania. De asemenea, un raport Eurostat publicat in mai 2016 arata ca 49,4% din cazurile de deces inregistrate in spitalele tomanesti in 2013 puteau fi evitate avand in vedere tehnologiile si cunostintele medicale actuale. Mai exact, din 54.827 de decese care au avut loc in spitalele din Romania in 2013, peste 27.400 de persoane nu ar fi trebuit sa moara. Iar numarul infectiilor nosocomiale din spitalele din Romania identificate si inregistrate de Ministerul Sanatatii in decursul a 5 ani este de 57.088", mai arata Raetchi. Deputatul PNL a punctat ca tema conditiilor din spitalele romanesti nu a fost abordata in niciuna din interventiile publice ale presedintelui PSD, Liviu Dragnea. De ce nu exista aceeasi grija in PSD si pentru pacientii din spitalele romanesti? ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro