Mesajul Papei Francisc pentru liderii europeni: UE risca sa moara din cauza populismului

Mesajul Papei Francisc pentru liderii europeni: UE risca sa moara din cauza populismului

Liderii UE 27 se pregatesc sa sarbatoreasca in acest weekend sase decenii de la semnarea Tratatului de la Roma, care reprezinta piatra de temelie pentru Comunitatea Economica Europena. Insa Papa le-a amintit vineri liderilor europeni ca nu este suficient sa trateze criza imigrantilor ca o problema ce tine de numere, economie si securitate, denuntand o "lipsa de memorie" a celor care ignora ca Europa moderna s-a nascut in urma unei migratii in masa si din cenusa celui de-al Doilea Razboi Mondial.

acum 72 luni (24 Mar 2017)

Liderii UE 27 se pregatesc sa sarbatoreasca in acest weekend sase decenii de la semnarea Tratatului de la Roma, care reprezinta piatra de temelie pentru Comunitatea Economica Europena.

Insa Suveranul Pontif nu i-a lasat pe liderii europeni sa plece inainte de a-i avertiza cu privire la proliferarea populismului antiimigrationist si a extremismului in interiorul granitelor europene, precizand ca cele doua orientari politice reprezinta riscuri pentru disparitia Uniunii Europene.

"Atunci cand un organism isi pierde directia si nu mai poate privi inainte, el experimenteaza un regres si, pe termen lung, risca sa moara", le-a spus seful Bisericii Catolice liderilor europeni adunati intr-o sala bogat ornamentata din inima Vaticanului.

Papa Francisc le-a mai transmis liderilor europeni ca trebuie sa promoveze cu mai multa energie si pasiune "patrimoniul de idealuri si valori spirituale" al Europei.

"Intrucat acesta este cel mai bun antidot pentru vidul de valori din zilele noastre".

Potrivit Suveranului Pontif, tocmai acest "vid de valori" reprezinta un asa-numit teren fertil pentru dezvoltarea extremismului.

Papa a criticat adeseori blocul comunitar pentru lipsa de viziune, atragand in urma cu trei ani furia cancelarului german.

De atunci, liderul catolic si-a nuantat intr-o oarecare masura visul de a deschide larg usile pentru migranti, unori criticat dur de unii catolici europeni.

Insa Papa le-a amintit vineri liderilor europeni ca nu este suficient sa trateze criza imigrantilor ca o problema ce tine de numere, economie si securitate, denuntand o "lipsa de memorie" a celor care ignora ca Europa moderna s-a nascut in urma unei migratii in masa si din cenusa celui de-al Doilea Razboi Mondial. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro