Mesajul NATO dupa ce Romania a decis cresterea bugetului apararii la 2% din PIB in 2017

Mesajul NATO dupa ce Romania a decis cresterea bugetului apararii la 2% din PIB in 2017

Intr-o lume cu amenintari complexe si in evolutie, este nevoie atat de bugete mai mari pentru aparare, cat si de o mai justa impartire a sarcinilor", a subliniat Jens Stoltenberg, intr-o declaratie transmisa joi de serviciul de presa al NATO. In context, acesta a subliniat necesitatea asigurarii coerentei masurilor de intarire a posturii de aparare si descurajare pentru flancul estic al NATO, conform unui comunicat transmis joi de MApN si citat de Agerpres.

acum 59 luni (17 Feb 2017)

"Felicit Romania pentru eforturile majore de a creste bugetul apararii la 2% din PIB in 2017. Intr-o lume cu amenintari complexe si in evolutie, este nevoie atat de bugete mai mari pentru aparare, cat si de o mai justa impartire a sarcinilor", a subliniat Jens Stoltenberg, intr-o declaratie transmisa joi de serviciul de presa al NATO.

Bugetul apararii pentru anul 2017 prevede alocarea a 2% din PIB, ceea ce asigura o baza solida pentru o modernizare semnificativa a capabilitatilor de aparare si demonstreaza respectarea angajamentelor Romaniei in cadrul NATO, a subliniat joi ministrul Gabriel Les, la reuniunea de la Bruxelles a ministrilor Apararii din NATO.

In cadrul dezbaterilor, oficialul roman a sustinut necesitatea continuarii eforturilor de consolidare a posturii aliate de descurajare si aparare si a reiterat importanta implementarii tuturor deciziilor adoptate la Summitul de la Varsovia, desfasurat in vara anului trecut, in spiritul unei abordarii integrate a amenintarilor, in vederea asigurarii unitatii si credibilitatii Aliantei. In context, acesta a subliniat necesitatea asigurarii coerentei masurilor de intarire a posturii de aparare si descurajare pentru flancul estic al NATO, conform unui comunicat transmis joi de MApN si citat de Agerpres.

In marja reuniunii, ministrul Gabriel Les a semnat impreuna cu omologul sau german, Ursula von der Leyen, o Scrisoare de intentie prin care a fost formalizata afilierea unitatilor cu care Romania contribuie la Corpul de Armata ce urmeaza sa fie generat in cadrul Gruparii de tip Natiune Cadru, coordonata de Germania. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro