Mesajul lui Nicolae, fostul principe de Romania exclus din linia de succesiune: "Imi asum datoria pe care inteleg sa o preiau de la inaintasii mei"

Mesajul lui Nicolae, fostul principe de Romania exclus din linia de succesiune:

Nicholas de Roumanie Medforth-Mills (32 ani), primul nepot al Regelui Mihai cu Ana de Bourbon-Parma, fiul Elenei - cea de-a doua fiica a cuplului regal, a fost invitat de monarhistii de la Miscarea pentru Regat si Coroana sa transmita cateva cuvinte cu prilejul comemorarii a 90 de ani de la urcarea Regelui Ferdinand la Cer si al aniversarii a 90 de ani de la urcarea nepotului sau, principele Mihai, la varsta de doar 5 ani, pe tronul Romaniei. Mesajul lui Nicolae Dar iata mesajul fostului principe Nicolae de Romania, transmis la evenimentul organizat de Miscarea pentru Coroana si Regat, pe care il redam integral: "Rememorez alaturi de voi doua evenimente cu mare semnificatie in inimile romanilor: 90 de ani de la moartea Regelui Ferdinand si prima urcare pe tronul Romaniei a Regelui Mihai, bunicul meu.

acum 84 luni (16 Jul 2017)

Nicholas de Roumanie Medforth-Mills (32 ani), primul nepot al Regelui Mihai cu Ana de Bourbon-Parma, fiul Elenei - cea de-a doua fiica a cuplului regal, a fost invitat de monarhistii de la Miscarea pentru Regat si Coroana sa transmita cateva cuvinte cu prilejul comemorarii a 90 de ani de la urcarea Regelui Ferdinand la Cer si al aniversarii a 90 de ani de la urcarea nepotului sau, principele Mihai, la varsta de doar 5 ani, pe tronul Romaniei.

Cele doua momente importante din istoria Romaniei petrecute la 20 iulie 1927 au fost marcate in ziua de 13 iulie (chiar de ziua de nastere de principesei Maria, mezina cuplului regal, nascuta la 13 iulie 1964), la Jockey Club din Bucuresti. La 5 ani de la acordarea titlului princiar la 1 aprilie 2010, Regele Mihai i-a retras distinctia lui Nicolae la 1 august 2015 si l-a exclus din linia de succesiune, in urma unui scandal de paternitate care nu este inca transat. Nicoleta Cirjan, o tanara ong-ista din Brasov care a colaborat la actiunile de voluntariat ale printului, l-a indicat pe Nicolae drept tata al fiicei sale Iris Anna.

Nicoleta Cirjan si micuta Iris Anna Sursa Facebook Nico Leta Cirjan

"In ziua de 1 august 2015, Majestatea Sa Regele Mihai a semnat un document prin care a retras nepotului sau Nicolae, fiul Principesei Elena, titlul de si calificativul de . De asemenea, Regele a exclus pe Nicolae din Linia de Succesiune la Coroana Romaniei. Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gandul la Romania timpurilor care vor veni dupa incheierea domniei si vietii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat ca Familia Regala si societatea romaneasca din acele vremuri vor avea nevoie de o carmuire sub semnul modestiei, bine cumpanita, cu principii morale, respect si mereu cu gandul la ceilalti. Pastrand aceeasi afectiune nepotului sau, Regele Mihai nadajduieste ca Nicolae va gasi, in anii viitori, un fel potrivit de a-si ser... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro