MESAJUL CONTROVERSAT transmis de presedintele Turciei, femeilor: "Respingerea maternitatii inseamna renuntarea la umanitate"

MESAJUL CONTROVERSAT transmis de presedintele Turciei, femeilor:

De asemenea, a tinut sa mentioneze ca el este un sustinator infocat al dreptului lor de a-si construi o cariera profesionala, dar a insistat ca datoria principala este aceea de a-si intemeia o familie numeroasa.

acum 94 luni (5 Jun 2016)

Presedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a transmis tuturor femeilor din tara sa un mesaj contestat de numerosi cetateni.

Duminica, in cadrul unei conferinte de presa, Erdogan le-a transmis femeilor ca datoria lor morala este sa aiba o familie numeroasa, spunand ca acestea ar trebui sa aiba cel putin trei copii. De asemenea, a tinut sa mentioneze ca el este un sustinator infocat al dreptului lor de a-si construi o cariera profesionala, dar a insistat ca datoria principala este aceea de a-si intemeia o familie numeroasa. Le-as recomanda sa faca cel putin trei copii pentru ca familiile puternice conduc natiuni puternice", a punctat el intr-un discurs sustinut la inaugurarea noului sediu al Asociatiei Femeilor Turce si a Democratiei (KADEM).

Intr-un alt discurs, Erdogan a sustinut lunea trecuta ca familiile musulmane trebuie sa respinga planningul familial si contraceptia, afirmatie criticata apoi de activistele feministe. Vom creste descendenta noastra (...) Ni se vorbeste de contraceptie, de planning familial. Nicio familie musulmana nu poate avea o asemenea mentalitate'" a spus presedintele turc, care el insusi are patru copii, doi baieti si doua fete, scrie Agerpres. Citeste si:

+FISURA in NATO: Turcia se alatura Rusiei si Iranului si acuza CIA si MOSSAD ... ... Citeste intreg articolul pe evz.ro