Mesajul caricaturistului Costel Patrascan pentru romani: "Schimbarea este in noi, dar mai ales in fapte"

Mesajul caricaturistului Costel Patrascan pentru romani:

Nascut in Galati, insa crescut in Braila, Costel Patrascan este licentiat in sociologie, a lucrat si lucreaza pentru publicatii importante din Bucuresti (in decursul anilor a colaborat cu ziarele Adevarul, Evenimentul zilei, Cotidianul si revistele Romania literara, Plai cu boi, Academia Catavencu etc), insa se declara legat sufleteste de "orasul cu salcami", implicandu-se in cele zece editii ale Salonul International de Caricatura de la Braila, actiuni ecologice si de atitudine civica. Acesta este mesajul: implicare si solidaritate, pentru ca asa ne putem ridica de la stadiul de populatie pasiva si manipulata la cel de societate civila care sa forteze reinventarea partidelor politice pentru oameni, sa genereze politicieni fara simtul cardasiei.

acum 101 luni (11 Jan 2016)

Nascut in Galati, insa crescut in Braila, Costel Patrascan este licentiat in sociologie, a lucrat si lucreaza pentru publicatii importante din Bucuresti (in decursul anilor a colaborat cu ziarele Adevarul, Evenimentul zilei, Cotidianul si revistele Romania literara, Plai cu boi, Academia Catavencu etc), insa se declara legat sufleteste de "orasul cu salcami", implicandu-se in cele zece editii ale Salonul International de Caricatura de la Braila, actiuni ecologice si de atitudine civica.

Ca mai toti copiii, am desenat de mic. Am mostenit talentul de a desena si simtul umorului de la tatal meu. Ar trebui sa spun ca eram o minune de copil, dar modestia nu ma lasa. Ca particularitati, pot spune ca eram timid - nici acum nu dau pe dinafara - ceva mai sensibil decat ceilalti, dar avand o calitate la care si acum tin: curiozitatea. De mult timp, caut si intrebari. Nu am mazgalit peretii, fiindca tot ce faceam era opera de arta!

De ce ati ales Sociologia ?

Fiindca latura umanista mi-a fost mai compatibila, fiindca intrebarile mele isi gaseau raspunsul, de cele mai multe ori, in aceasta zona. Am invatat, in decursul timpului, ca nimic nu este intamplator, ca experientele prin care trecem au un sens. Se spune ca sunt doua posibilitati de a fi fericit: sa uiti si sa ai simtul umorului. Eu asociez starea de fericire cu rasul, buna dispozitie. Totodata, simtul umorului te ajuta, de multe ori, sa iesi din diferite situatii, iar replicile cu umor iti pot aduce, de cele mai multe ori, puncte intr-o discutie.

De ce caricatura si nu design?

E adevarat ca mai cochetez cu design-ul, mai mult la solicitarea prietenilor, care spun ca fac treaba buna, dar caricatura este cea care imi da satisfactii.

Care a fost momentul de debut al caricaturistului si umoristului Costel Patrascan? Atunci toata lumea avea ceva de spus. Am facut cateva caricaturi car... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro