Mesajele sexy nu indica un comportament periculos - studiu

"Cel mai important lucru la care ma gandesc legat de acest studiu si alte cercetari privind practica «sexting» este ca ofera o oportunitate pentru parinti si cei din sistemul de sanatate de a vorbi cu adolescentii legat de sex si protectie in timpul actului sexual si cred ca acesta este lucrul asupra caruia trebuie sa ne concentram", a declarat profesorul Jeff Temple.

acum 102 luni (8 Oct 2014)

Din ce in ce mai multi adolescenti folosesc sexting-ul, adica trimiterea de mesaje cu conotatie sexuala sau fotografii personale nud, dar aceasta practica nu indica un comportament periculos, este concluzia unui studiu publicat in revista Pediatrics si citat de Mediafax.

"Nu cred ca acest comportament este nou, dar modul in care este pus in practica este nou si ne sperie pe toti, cred, tocmai pentru ca este nou si pentru ca mesajele de acest gen pot fi partajate aproape instant cu miliarde de oameni", a spus Jeff Temple, de la Filiala Medicala a Universitatii din Texas, din Galveston, Statele Unite, autorul principal al cercetarii.

Profesor si psiholog, Jeff Temple a condus o echipa de cercetare care a folosit chestionare anonime pentru a studia aproape o mie de liceeni din anii terminali, din statul american Texas. Tinerii care au spus ca au trimis altora fotografii personale explicite din punct de vedere sexual, in timpul celui de-al doilea an de liceu, au declarat, in cea mai mare parte, ca au facut sex in anul urmator, comparativ cu alti adolescenti.

Potrivit studiului, doar trimiterea de fotografii explicite din punct de vedere sexual a fost corelata cu o probabilitate mai mare de incepere a vietii sexuale.

"S-ar parea ca «sextingul» este o parte a repertoriului de comportamente sexuale si cred cu tarie ca aceste comportamente online si cele desfasurate in afara lumii virtuale a internetului sunt asemanatoare" a spus psihologul Temple.

Studiul are la baza o cercertare desfasurata pe durata de a sase ani, asupra unui numar de 974 de elevi adolescenti din sud-estul statului american Texas.

Potrivit lui Jeff Temple, parintii care descopera ca adolescentii trimit mesaje si fotografii personale cu tenta sexuala nu ar trebui sa se ingrijoreze excesiv, ci mai degraba sa foloseasca acest lucru drept un motiv pentru discutii serioase despre sex si sanatate si subiecte adiacente.

"Cel mai important lucru la... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro