Mesajele romanilor din diaspora pentru Romania anului 2016: "Vrem sa ne intoarcem cat mai multi Acasa!", "Ma podideste plansul"

Mesajele romanilor din diaspora pentru Romania anului 2016:

S-a inscris la cursurile universitare de Istoria Artei si cu economiile sale a inceput sa cutreiere internetul, salvand de la pierdere obiecte de pret din cufarul migrantilor romani. e vorba de o serie de reforme motivate ideologic, care au fost implementate vreme de 25 de ani inainte de a se studia in mod profund ce efecte ar putea avea pe termen lung asupra societatii. Sursa foto Facebook Bogdan Suceava, credit foto New European Literature Modificarile de plan-cadru pe care Institutul de Stiinte ale Educatiei le propune pentru clasele gimnaziale aduce in discutie, intre altele, si reducerea numarului de ore de limba romana in clasa a V-a de la cinci la patru. Un alt aspect extrem de important e asigurarea profesorilor de specialitate in invatamant, pentru necesarul de la clasa a V-a la cea de a XII-a. Veronica Dondas traieste in Canada, de unde impartaseste cu romanii de pretutindeni metoda sa de alinare a dorului de tara: un blog unde si-a creat o lume mai buna, frumoasa pana in cele mai mici detalii, asa cum viseaza sa fie Romania ei, a noastra. Am pus in cutiuta aceasta de lemn firicele din pamantul de acasa pentru a-mi ostoi dorul ori de care ori imi va lipsi aerul de acasa, ori de cate ori imi vor lipsi mama si tata, ori de cate ori imi va fi dor de ACASA. Si acum e napadita de dusmani - Doamne, ajuta-ne sa ne intoarcem cat mai multi sa facem curatenie in Tara alaturi de fratii nostri care au fost mai puternici si au putut rabda mai mult decat noi alegand cu intelepciune sa ramana acasa.

acum 102 luni (1 Jan 2016)

Interlocutorii "Adevarul" au aparut de-a lungul timpului in paginile ziarului sau pe site-ul adevarul.ro, cu povestile lor de viata, cu realizari deosebite sau cu opinii despre evenimente petrecute in tara noastra. "Primavara incepe cu o floare, deci cu fiecare dintre noi"

De cand a plecat din Romania, in anii `90, Daniela Ionescu (foto) a descoperit cat de mult isi doreste sa povesteasca lumii despre tara ei, despre traditiile bogate, despre istoria si spiritualitatea poporului sau.

Dupa cativa ani de zbucium sufletesc pe taram american, Daniela s-a apucat sa isi croiasca singura soarta, asa cum simtea ca trebuie sa faca. S-a inscris la cursurile universitare de Istoria Artei si cu economiile sale a inceput sa cutreiere internetul, salvand de la pierdere obiecte de pret din cufarul migrantilor romani.

Pentru ca voia sa faca mai mult, a inceput sa coasa obiecte populare si a devenit promotoarea traditiilor romanesti in Statele Unite ale Americii. Colectia Danielei este acum expusa la manifestarile etnografice de peste Ocean, suscitand atentia, curiozitatea si admiratia tuturor. Doresc ca noi, romanii, sa fim mandri de cultura si traditiile noastre milenare. Si mai ales sa nu avem mentalitate de victime, ci de invingatori. Lucreaza intr-un local din Cornwall, sperand ca sansa sa-i scoata in cale o meserie la fel de frumoasa, desi grea, ca jurnalismul. Isi ostoieste dorul de casa si revolta fata de departare postand pe blogul sau. "Ma gandesc la un mesaj si imi dau seama cat de pesimist am devenit. Sa mai aiba parte de suficienti oameni dispusi sa se sacrifice pentru a o readuce la viata", isi exprima gandurile Teodor Tucan. Pentru el a fost o mare sansa, dar sunt zile cand ar da tot ca sa poata fi acasa, unde stie ca e greu, dar e printre ai lui.

"Imi doresc o Romanie mai buna, in care sa nu fim nevoiti sa parasim tara pentru a avea un trai decent. In primul rand ave... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro