Mesajele Mitropolitului Clujului de Craciun. "Fata de copii ar trebui sa avem mare grija. Una dintre marile cuceriri dupa comunism e ora de religie"

Mesajele Mitropolitului Clujului de Craciun.

"Fata de copii ar trebui sa avem mare, mare grija, si de cresterea lor, si de scolarizarea si educarea lor. Dar pe cand erau ei acolo, s-au implinit zilele ca ea sa nasca, si a nascut pe Fiul sau, Cel Unul-Nascut si L-a infasat si L-a culcat in iesle, caci nu mai era loc de gazduire pentru ei (Luca 2, 6-7). Plini de bucurie au alergat la Betleem si, grabindu-se, au venit si au aflat pe Maria si pe Iosif si pe Prunc, culcat in iesle (Luca 2,16). Pe buna dreptate, Parintele Alexandre Schmemann zice ca, aducand din nou aceasta jertfa, noi cunoastem de fiecare data cu bucurie ca o aducem cu Iisus Hristos, ca El este Cel Care S-a daruit pe Sine si Care este in noi si Care aduce vesnic jertfa adusa de El odata si pentru totdeauna . Si precum pe aceea, fiindca era preaneprihanita, nu a topit-o focul dumnezeirii, asa nici pe noi nu ne topeste, daca avem inimile curate si neprihanite, ci se face in noi roua din cer si izvor de apa si rau de viata nemuritoare . Lucrarea pe care o face Domnul Hristos in fiinta noastra este minunata: Coliba cum L-a primit/ S-a facut cer stralucit/ Pe bolta de margarit,/ Iar in ea soare si stele/ Cu Arhangheli printre ele./ In mijloc Tron luminos/ Si, pe el, Domnul Hristos, /Care mult se bucura/ Duhul Sfant S-alatura/ Si acolo ramanea/ Si acum si pururea.

acum 54 luni (20 Dec 2014)

"Fata de copii ar trebui sa avem mare, mare grija, si de cresterea lor, si de scolarizarea si educarea lor. A intervenit pentru noi, crestinii, si o durere sufleteasca. Este pusa o bariera in calea unei activitati foarte importante pentru viitorul tarii, pentru ca omul ca sa fie om trebuie sa fie format. De aceea mi-am intitulat Pastorala de Craciun ", a spus mitropolitul Clujului, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, "intr-o lume fracturata de rautate si de ura, cel ce poate aduce armonia si pacea este Pruncul Mantuitor, de care au nevoie oamenii chiar daca nu isi dau seama".

Miercuri, 17 noiembrie, in sedinta Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane, Patriarhia Romana a solicitat Consiliului Consultativ al Cultelor o intrunire extraordinara pentru stabilirea unor masuri si actiuni comune in vederea sustinerii statutului actual al orei de religie in invatamantul de stat.

Mesajul integral al Mitropolitului Clujului de Craciun:

"Pruncul Mantuitor

Iubiti credinciosi,

Din nou Craciunul cu atmosfera lui tainica, plina de pace si har, ne plaseaza in fata staulului din Betleem si ne da posibilitatea sa ne inchinam Pruncului Mantuitor. Proorocul Isaia, cu spiritu-i profetic, Il vede cu sute de ani inainte: Caci prunc s-a nascut noua, a carui stapanire e pe umarul Lui si se cheama numele Lui: Inger de mare sfat, Sfetnic minunat, Dumnezeu tare, biruitor, Domn al Pacii, Parinte al veacului ce va sa fie (Isaia 9,5).

Sfantul Apostol Pavel ne incredinteaza ca era nevoie de o plinire a vremii, de o pregatire a istoriei: Iar cand a venit plinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Sau, nascut din femeie, nascut sub Lege, ca pe cei de sub Lege sa-i rascumpere, ca sa dobandim infierea (Galateni 4, 4-5). Dar pe cand erau ei acolo, s-au implinit zilele ca ea sa nasca, si a nascut pe Fiul sau, Cel Unul-Nascut si L-a infasat si L-a culca... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro