Merkel recunoaste ca Germania si UE au facut greseli in privinta migrantilor

Merkel recunoaste ca Germania si UE au facut greseli in privinta migrantilor

Merkel, care se confrunta cu critici in Germania pentru politica bratelor deschise in fata refugiatilor, a avertizat ca Berlinul si UE vor trebui sa dea dovada de rabdare in problema migratiei. Merkel a admis ca Germania, care a preluat majoritatea celor peste un milion de refugiati din Orientul Mijlociu si Africa sositi in UE anul trecut, a lasat Spania si alte tari de la frontierele UE sa se ocupe singure de refugiati.

acum 69 luni (31 Aug 2016)

Merkel, care se confrunta cu critici in Germania pentru politica bratelor deschise in fata refugiatilor, a avertizat ca Berlinul si UE vor trebui sa dea dovada de rabdare in problema migratiei.

"Sunt probleme politice care pot fi intrevazute, dar oamenii nu le inregistreaza la un moment dat - iar in Germania am ignorat problema prea mult timp si am blocat necesitatea de a gasi o solutie paneuropeana", a declarat ea.

Sefa Guvernului german a facut aceste comentarii intr-o analiza extrem de critica la adresa sa, la implinirea unui an de la declaratia sa deja faimoasa "wir schaffen das" ("putem face acest lucru") in legatura cu numarul tot mai mare al refugiatilor.

Merkel a admis ca Germania, care a preluat majoritatea celor peste un milion de refugiati din Orientul Mijlociu si Africa sositi in UE anul trecut, a lasat Spania si alte tari de la frontierele UE sa se ocupe singure de refugiati.

Cancelarul, care a avut deja trei mandate si ar putea incerca sa il obtina pe al patrulea, crede ca refugiatii vor fi o problema pe termen lung.

Din punctul sau de vedere, UE trebuie sa amelioreze cooperarea si sa creasca substantial ajutorul pentru dezvoltare oferit tarilor din Africa, dar si Turciei si altor regiuni cu probleme.

Germania s-a multumit prea mult timp sa se concentreze pe alte probleme, dupa ani in care a primit refugiati din razboaiele din fosta Iugoslavie, ce au avut loc in anii '90, este de parere cancelarul.

Ea le-a cerut politicienilor germani sa foloseasca un limbaj moderat si sa nu se lase dusi de valul discursurilor tot mai dure in legatura cu amenintarile reprezentate de migranti.

O parte dintre germani a avut intotdeauna a atitudine oarecum rasista fata de straini si sunt dispusi sa comita acte violente din aceasta cauza, dar aceasta tendinta a luat amploare in ultimul an, a ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro