Merkel a intrat in campanie. Ce promite cancelarul german

Merkel a intrat in campanie. Ce promite cancelarul german

Rivalul ei social-democrat Martin Schulz si-a lansat deja campania, promitand "mai multa dreptate sociala", reduceri de impozite cetatenilor vulnerabili si clasei de mijloc, precum si cresterea presiunii fiscale asupra bogatilor. Acuzata ca ar fi credincioasa tacticii care a adus-o la putere in 2005, si anume de a evita confruntarea directa pentru a nu le oferi adversarilor posibilitatea de a o ataca, Angela Merkel, 62 de ani, a rupt tacerea luni si si-a anuntat programul pentru urmatorii patru ani.

acum 51 luni (3 Jul 2017)

Rivalul ei social-democrat Martin Schulz si-a lansat deja campania, promitand "mai multa dreptate sociala", reduceri de impozite cetatenilor vulnerabili si clasei de mijloc, precum si cresterea presiunii fiscale asupra bogatilor.

Acuzata ca ar fi credincioasa tacticii care a adus-o la putere in 2005, si anume de a evita confruntarea directa pentru a nu le oferi adversarilor posibilitatea de a o ataca, Angela Merkel, 62 de ani, a rupt tacerea luni si si-a anuntat programul pentru urmatorii patru ani. Marea promisiune: somaj zero pana in 2025

Dupa ce a asigurat Germaniei cea mai mica rata a somajului (5,6%) de la reunificare, Merkel promite o tara in care fiecare cetatean are un loc de munca.

Programul sau prevede infiintarea in viitorul apropiat a 15.000 de posturi de politisti federali, construirea a 1,5 milioane de locuinte pana in 2019 si mai ales reducerea impozitelor pentru cei cu venituri medii si mici.

Scaderile de impozite sunt un mod prin care conservatorii se disting de social-democrati, care vor sa foloseasca surplusul bugetar in investitii publice. Ele constituie totodata un impuls dat consumului intern si urmeaza sa fie bine primite de partenerii comerciali ai Germaniei, mai ales de Statele Unite ale lui Donald Trump, care reproseaza Germaniei ca exporta masiv, dar cumpara prea putin in schimb, noteaza AFP, potrivit news.ro.

In plus, partidul lui Merkel a dezvaluit afise de campanie in care culorile negru-galben-rosu ale steagului german sunt omniprezente - un simbol puternic, intr-o tara in care populatia nu se simte in pielea ei in exprimarea patriotismului.

"Germania, o tara in care viata e buna", anunta sloganul de campanie al lui Merkel pentru alegerile legislative din 24 septembrie. Acest slogan este de fapt un ecou al celui de la precedentele alegeri din 2013 - "Viitorul Germaniei pe maini bune".

<... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro