Meritocratie de Romania. Pentru Ciolos, "omul lui Ponta" a fost OK. Pentru Grindeanu, "omul lui Ciolos" a fost indezirabil

Cristian Botan, in varsta de 30 de ani, originar din Focsani, a lansat in 2012 un site de recrutare in administratie, PublicJob.ro. Pentru ca daca tot vorbim de transparenta, organizare corecta a concursurilor si accesul cat mai larg la acestea, atunci e cumva firesc ca Guvernul sa declare ca un site intretinut din bani publici se afla sub drepturi de autor, iar continutul nu poate fi distribuit mai departe.

acum 84 luni (23 Feb 2017)

Cristian Botan, in varsta de 30 de ani, originar din Focsani, a lansat in 2012 un site de recrutare in administratie, PublicJob.ro.

La vremea respectiva, acesta a trimis o scrisoare deschisa la Guvern, avandu-l ca destinatar pe premierul Victor Ponta, in care isi oferea serviciile.

Cristian Botan a anuntat astazi, pe Facebook, ca a fost instiintat de reprezentantii Guvernului Grindeanu ca nu mai este nevoie de serviciile sale. Pentru clarificare, in data de 4 ianuarie 2017, prin ordinul noului secretar general al Guvernului, domnul Mihai Busuioc, am fost revocat din functia de consilier in cadrul Cancelariei Prim-ministrului. Sunt cumva onorat de importanta pe care mi-au acordat-o, luand decizia respectiva chiar in seara depunerii juramantului la Cotroceni.

Am purtat discutii cu mai multi colegi imediat dupa decizie, primind asigurari ca situatia se va aseza si ca imi voi putea continua proiectele. Dupa mai multe saptamani de asteptare, in final mi s-a transmis off the record ca, in ciuda eforturilor depuse, problema nu se va rezolva din pricina faptului ca in timpul guvernului anterior am "colaborat cu tehnocratii" si ca sunt de fapt "omul lui Ciolos". Noul proiect include facilitatea inscrierii online la concursuri, un sistem de alerta instanta prin e-mail pe criteriile stabilite de utilizator, filtrarea anunturilor in functie de studii / vechime / abilitati lingvistice / competente IT, publicarea salariului pentru fiecare post scos la concurs, publicarea fisei postului s.a.

Accesul meu la proiectul noului site a fost restrictionat intre timp si acesta a fost ascuns de publicul larg. Cat priveste site-ul actual, veti remarca ca Guvernul actual a sters de pe prima pagina mentiunea ca el reprezinta continuarea portalului PublicJob.ro, precum si numele meu, adaugand in schimb textul "(C) Secretariatul General al Guvernului. Pentru ca daca tot vorbim de transparenta, o... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro