Mergi luna aceasta sa-ti verifici alunitele. Unde poti primi consultatii gratuite in Bucuresti si in judetul Ilfov

Mergi luna aceasta sa-ti verifici alunitele. Unde poti primi consultatii gratuite in Bucuresti si in judetul Ilfov

Pe toata durata campaniei, pacientii beneficiaza de un consult dermatologic gratuit in cadrul campaniei de screening impotriva cancerului de piele si o reducere de 25% din costul dermatoscopiei digitale. Oricine poate dezvolta un melanom cutanat, dar riscul este mai mare in functie de factorii genetici, de mediu si care tin de stilul de viata, astfel: Piele sensibila la soare: la persoanele cu pielea, ochii si parul deschise la culoare;

acum 37 luni (5 Sep 2017)

Incidenta cancerului de piele este in crestere, in ultimii ani, din cauza expunerii repetate la soare, fara protectie, a schimbarilor climatice si obiceiului bronzarii la solar. Astfel, Clinicile Bioderm anunta reinceperea campaniei de screening gratuit si complet al pielii, efectuat cu aparatura de ultima generatie.

Pe toata durata campaniei, pacientii beneficiaza de un consult dermatologic gratuit in cadrul campaniei de screening impotriva cancerului de piele si o reducere de 25% din costul dermatoscopiei digitale. Inceputul verii, precum si inceputul toamnei sunt cele mai bune perioade pentru screening-ul impotriva cancerului de piele. Asa cum iti controlezi pielea la inceputul sezonului estival, inainte de expunerea la soare, este recomandat sa repeti aceasta actiune si dupa ce o vara intreaga ai fost expus razelor ultraviolete.

Testare cu dermatoscopul digital

Testarile alunitelor se efectueaza cu un dermatoscop digital - un aparat performant de dermatoscopie digitala prin epiluminiscenta, care ofera o imagine marita de pana la 140 de ori, full HD, a alunitelor. "Dermatoscopia digitala reprezinta una dintre cele mai avansate tehnologii de evidentiere a microarhitecturii pielii, pe care o folosim cu succes in clinicile noastre Bioderm de 18 ani. Aparatul permite atat examinarea periodica a alunitelor, cat si documentarea si analizarea a zeci de alte tipuri de afectiuni ale pielii.

Factori de risc pentru cancerul de piele

Daca este surprins in stadii incipiente, melanomul poate fi curabil in proportie de 95%, un rol important in preventie avandu-l dermatoscopia - o investigatie non-invaziva, nedureroasa, cu o durata foarte scurta. Dermatoscopia poate depista la timp modificarile ingrijoratoare ale alunitelor si poate inclina balanta diagnosticului de malignitate sau benignitate.

Melanomul este cea mai agresiva forma de canc... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro