Membrii CNA, despre eliminarea taxei Radio-TV: intre "nu este o tragedie" si "o imprudenta", "o masura hazardata" si un demers cu substrat electoral

Membrii CNA, despre eliminarea taxei Radio-TV: intre

"Nu cred ca e o tragedie ca s-a eliminat taxa si nici nu cred ca argumentul ca acum vor fi politizate cele doua institutii nu e unul de natura sa incline balanta intr-o parte sau alta, pentru ca atat timp cat de 26 de ani Consiliile de Administratie ale celor doua institutii au fost numite in mod politic, prin negocieriale partidelor din Parlament, nu vad ce alta politizare s-ar mai putea face, pentru ca si Guvernul, care va da banii de la buget, este tot numit de Parlament, tot de o majoritate parlamentara.

acum 73 luni (26 Oct 2016)

Membrul CNA Florin Gabrea are o parere "foarte negativa", dupa cum a declarat pentru agentia News.ro, fiind de parere ca prin eliminarea taxei Televiziunea Romana va fi complet dependenta de finantarea Guvernului, ceea ce poate duce la "o oarecare obedienta politica".

Aceasta opinie a fost impartasita si de Radu Calin Cristea, fost director general interimar al TVR, care considera renuntarea la taxa Radio-TV drept o "masura hazardata" si "o imprudenta" si crede ca exista un substrat electoral.

"Nu e o idee buna"

La randul ei, Dorina Rusu a spus, pentru News.ro, ca nu considera eliminarea taxei Radio-TV o idee buna si ca inainte de aceasta masura ar fi fost nevoie de un plan de restructurare a televiziunii. "Nu asa se fac lucrurile, pentru ca situatia ramane aceeasi cu privire la felul in care functioneaza televiziunea, cu privire la birocratia de acolo, numarul prea mare de angajati, ineficienta. E discutabil daca e sau nu nevoie de ea, pentru ca exista si alte surse, televiziunea nu si-a indeplinit intotdeauna rolul pe care il are, iar din punctul asta de vedere nu intotdeauna taxa si-a gasit justificarea.

Dorina Rusu a explicat ca, de obicei, orice lege care are legatura cu domeniul audiovizual ajunge la Consiliu in vederea acordarii unui aviz consultativ, dar deocamdata nu a ajuns o astfel de solicitare in CNA.

"Nu cred ca e o tragedie"

De alta parere a fost insa Radu Bogdan Herjeu, care spune ca eliminarea taxei Radio-TV nu este o tragedie si nu intelege preocuparea pentru o "alta politizare". Potrivit membrului CNA, preocuparea principala, mai ales pentru TVR, ar trebui sa fie aceea de a deveni ceea ce ar trebui sa fie o televiziune publica nationala, "adica televiziunea de pe primul loc", la fel ca cele din alte tari, precum Marea Britanie, Spania si Italia.

"Nu cred ca e o tragedie ca s-a eliminat taxa si nici nu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro