Membri ai organizatiei Statul Islamic profereaza amenintari, in germana, la adresa Angelei Merkel

Membri ai organizatiei Statul Islamic profereaza amenintari, in germana, la adresa Angelei Merkel

Arestare langa Stuttgart Politia germana a arestat miercuri un tanar marocan, in varsta de 22 de ani, la un centru pentru solicitanti de azil de la Ludwigsburg, langa Stuttgart (sud), suspectat ca ar sustine SI.

acum 88 luni (6 Aug 2015)

Doi membri vorbitori de limba germana ai SI ameninta cu atacuri impotriva Germaniei, intr-o noua inregistrare video, postata online miercuri.

Din ruinele orasului antic Palmira, care face parte din patrimoniul mondial, cei doi barbati, care poarta barba, indeamna totodata "frati si surori" sa se alature misiunii SI de construi un "califat" in Siria si irak.

Ei le cer celor care nu pot ajunge in Orientul Mijlociu sa comita atacuri, din partea gruparii, in Germania si Austria - sa-i loveasca pe "necredinciosi" acasa.

Trecand din germana in araba, unul dintre ei o ameninta pe Angela Merkel personal pentru sustinerea eforturilor coalitiei antijihadiste conduse de catre Statele Unite in Siria si Irak.

Potrivit celor mai recente estimari, aproximativ 600 de persoane au parasit Germania pentru a se alatura SI sau altor grupari jihadiste in Siria si Irak. Arestare langa Stuttgart

Politia germana a arestat miercuri un tanar marocan, in varsta de 22 de ani, la un centru pentru solicitanti de azil de la Ludwigsburg, langa Stuttgart (sud), suspectat ca ar sustine SI.

Politia spaniola a emis un mandat de arestare pe numele acestui barbat, pe care-l suspecteaza ca incearca sa recruteze europeni care sa lupte pentru SI.

Barbatul ar fi folosit ca punct de contact, in Spania, pentru recruti aflati in drum catre Orientul Mijlociu, si ar fi amenintat, pe retele de socializare, sa comita atacuri in aceasta tara.

De asemenea, o filiala nord-africana a SI a amenintat ca va executa un croat rapit la Cairo, daca Egiptul nu elibereaza anumite detinute musulmane. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro