Melodia Romaniei la Eurovision va fi aleasa, in premiera, doar de public. Cum va decurge concursul de la Baia Mare

Melodia Romaniei la Eurovision va fi aleasa, in premiera, doar de public. Cum va decurge concursul de la Baia Mare

Cele doua evenimente, semifinala care va avea loc vineri - 4 martie, respespectiv finala care va avea loc duminica - 6 martie vor fi transmise in direct de TVR, care este si organziatorul evenimentului. "Din primele informatii pe care le am de la cei de la TVR, care au organizat si alte spectacole de acest fel, sunt semnale ca din punct de vedere tehnic, spectacular, ar fi una dintre cele mai reusite editii", a marturisit el.

acum 52 luni (3 Mar 2016)

Cele doua evenimente, semifinala care va avea loc vineri - 4 martie, respespectiv finala care va avea loc duminica - 6 martie vor fi transmise in direct de TVR, care este si organziatorul evenimentului.

Potrivit informatiilor oferite de organizatori, la semifinala vor participa 12 trupe, din care sase vor merge in finala ce va avea loc duminica. Pentru selectia celor sase trupe, juriul va decide care sunt primele patru, iar publicul, prin televoting, va putea salva doi dintre ceilalti opt concurenti. In finala de duminica, insa, selectia piesei castigatoare o va face doar publicl, prin televoting. In plus, tote trupele care urca pe scena trebuie sa se incadreze intr-un anumit numar de membri. Conform regulametului, nu sunt acceptati mai multi de sase artisti pe scena.

Doru Dancus, responsabil cu partea tehnica a coorganziatorilor, spune ca s-a facut din punct de vedere tehnic tot ce s-a cerut, pentru a se indeplini toate conditiile cerute. Am inceput sa lucram imediat dupa ce s-a finalizat concertul de 1 martie. S-a antifonat, s-a rezolvat problema acusticii din sala si acum este foarte buna", a precizat el, aratand ca organizatorii se asteapta la un spectacol nemaipomenit. "Din primele informatii pe care le am de la cei de la TVR, care au organizat si alte spectacole de acest fel, sunt semnale ca din punct de vedere tehnic, spectacular, ar fi una dintre cele mai reusite editii", a marturisit el.

Sala Polivalenta "Lascar Pana" din Baia Mare are o capacitate de aproximativ 2.000 de locuri, insa mai sunt amenajate locuri in sala, astfel ca cel putin 2.200 de spectatori sunt asteptat sa participe la cele doua spectacole ale Selectiei Nationale Eurovision. Pretul stabilit de Primaria Baia Mare a fost unul modic, de doar 5 lei.

Nu este prima oara cand Selectia Nationala a Eurovision are loc in alta parte, anul trecut a avut loc la Craiova, iar in 2014, la Brasov. Iuliana M... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro