MELESCANU, despre agentul acoperit: Declaratiile presedintelui au fost politice, nu bazate pe dovezi

MELESCANU, despre agentul acoperit: Declaratiile presedintelui au fost politice, nu bazate pe dovezi

Iata principalele declaratii ale lui Teodor Melescanu, la emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV: De ce candideaza? La 85 de ani i-am spus ca arata bine si am intrebat-o care este secretul si mi-a spus ca pe zi cel putin o ora sa citesti si o ora sa faci miscare. Exista o lipsa de incredere fata de eficienta Guvernului de la Bucuresti, dar acest lucru nu este valabil doar pentru zonele cu maghiari si secui, ci pentru toate judetele. Am apreciat ca a fost preocupat de 2 proiecte majore, consolidarea cu SUA, care a devenit pilon de baza al securitatii Romaniei, si in calitae de candidat la presedintie, o consider importanta. RELATIA ROMANIA-SUA + AMBASADOR la Bucuresti Relatia de parteneriat pe care o avem cu SUA nu depinde de un om sau altul, SUA atunci cand se uita la Romania ne considera un aliat important, dar ca sa fim un aliat important dorim sa fim o tara democratica, prospera. Revine in Romania in anul 1985 in Centrala Ministerului Afacerilor Externe, indeplinind functiile de secretar I la Departamentul Securitate Internationala si Dezarmare (1985-1990), subsecretar de stat, sef al Departamentului America Latina, Asia si Africa (23 august 1990 - mai 1991) si secretar de stat (mai 1991 - 19 noiembrie 1992).

acum 88 luni (24 Sep 2014)

Iata principalele declaratii ale lui Teodor Melescanu, la emisiunea Jocuri de Putere de la Realitatea TV:

De ce candideaza?

Ceea ce m-a determinat este ca din pacate niciunul din candidatii potentiali nu ar fi potriviti pentru functia de presedinte. Dincolo de o lipsa a ambasadorului american, ne aflam intr-un spatiu vulnerabil si un presedinte trebuie sa asigure securitatea Romaniei care nu mai depinde de noi. Securitatea noastra depinde de securitatea internationala, trebuie sa fii jucator. Cred ca este necesar, ca si in politica externa, Romania sa fie jucatoare.

Varsta cred ca este un atu, este o varsta care inseamna experienta si expertiza. Inteleg ca acest mandat va fi pentru mine esential si el ma va defini, nu functia pe care am avut-o la SIE sau in alte locuri.

Cand eram la Geneva, a venit si o figura extraordinara a Romaniei, este vorba de Ana Aslan. Am primit insarcinarea sa o iau sa o conduc, si pe drum in masina primul soc a fost sa iau, statea la cel mai scump hotel.

La 85 de ani i-am spus ca arata bine si am intrebat-o care este secretul si mi-a spus ca pe zi cel putin o ora sa citesti si o ora sa faci miscare. Nu exista zi sa nu citesc o ora si o fac cu mare placere. Nu ma pot culca sera fara sa citesc cateva pagini si incerc sa fac miscare zilnic si de doua ori pe saptamana fac miscare cu bicicleta.

Va fi diferita din multe motive, dar esenta va fi ca spre deosebire de ceilalti candidati care ii aduna pe oameni cu mici, bere, concerte. Eu voi merge la oameni pentru a sta de vorba cu ei, le cer sa-mi spuna care sunt problemele lor si sa gasim solutii pentru a le rezolva problemele.

Am depus 450.000 de semnaturi. In calitate de presedinte de sindicat a comunicat tuturor ca exista 2 candidati potriviti: Ioan Ghise si Teodor Melescanu.

Decizia de a candida am luat-o sambata cand un om de afaceri mi-a spus ca exista semnaturi si m-a intrebat daca vreau sa imi asum responsabilit... Citeste intreg articolul pe realitatea.ro