Melescanu: BEC nu a oferit clarificarile pentru infiintarea de noi sectii de vot in diaspora

Melescanu: BEC nu a oferit clarificarile pentru infiintarea de noi sectii de vot in diaspora

Noul ministru de Externe Teodor Melescanu a declarat intr-o conferinta de presa ca nu se pot deschide noi sectii in strainatate si a precizat inca o data ca nu MAE organizeaza alegerile prezidentiale, ci Biroul Electoral Central (BEC). 370/2004 prin care sa se clarifice fara echivoc temeiul legal pentru infiintarea de noi sectii in strainatate precum si procedurile aferente si termenele legale de infiintare si de constituire sau contestare dupa caz la birourile electorale ale acestora, MAE constata ca BEC nu a oferit clarificarile necesare", a declarat ministrul de Externe, Teodor Melescanu, intr-o conferinta de presa.

acum 71 luni (14 Nov 2014)

Noul ministru de Externe Teodor Melescanu a declarat intr-o conferinta de presa ca nu se pot deschide noi sectii in strainatate si a precizat inca o data ca nu MAE organizeaza alegerile prezidentiale, ci Biroul Electoral Central (BEC). Sunt aici si sa trag un semnal de alarma pentru ca am primit deja semnale si dau exemplul oficiului Londra, dar nu e singurul, unde lista a fost completata pana la 7 cu personal MAE, dar alti membri din mai multe sectii, reprezentanti ai partidelor, au anuntat ca nu se vor prezenta duminica la scrutin", a spus Teodor Melescanu.

"Pentru a supraveghea la fata locului pregatirile turului II al alegerilor prezidentiale in afara tarii, maine ma voi afla la Munchen, unul dintre locurile unde s-au inregistrat aglomeratii in primul tur de scrutin pentru ca apoi sa merg la Paris, unde ma voi intalni si cu reprezentantii diplomatici romani din Belgia, iar duminica daca timpul imi va permite voi vota la Paris", a declarat, vineri, ministrul de Externe, Teodor Melescanu. Deplasarea conducerii MAE in preziua si ziua votului vizeaza strict supravegherea modului de implementare a masurilor care tin de competenta MAE in ce priveste fluidizarea procesului de votare", a spus el. "In ceea ce priveste suplimentarea numarului de sectii de votare, fata de solicitarea MAE din 11 noiembrie 2014 ca BEC sa adopte hotarari sau decizii, in conformitate cu Legea nr. 370/2004 prin care sa se clarifice fara echivoc temeiul legal pentru infiintarea de noi sectii in strainatate precum si procedurile aferente si termenele legale de infiintare si de constituire sau contestare dupa caz la birourile electorale ale acestora, MAE constata ca BEC nu a oferit clarificarile necesare", a declarat ministrul de Externe, Teodor Melescanu, intr-o conferinta de presa. Pe de alta parte, Melescanu a precizat ca BEC nu a acceptat niciun dintre propunerile MAE referitoare la "simplificarea rubricilor din tabelul electoral si la modificarea adreselor unor sectii de vot cu pastra... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro