Melania Mandas Vergu, fosta consiliera in Ministerul Educatiei, condamnata la 4 ani de inchisoare

Fosta consiliera a ministrului Educatiei, Melania Vergu, a fost condamnata la Curtea de Apel Bucuresti la patru ani de inchisoare pentru inselaciune, conflict de interese si fals in documente la obtinerea unor fonduri europene, transmite Mediafax. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a Melaniei Vergu, fost consilier personal al ministrului Educatiei, administrator si asociat al SC Edu Tim Consultanta Europeana SRL, pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incorecte care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunitatilor Europene sau din bugetele administrate de acestea ori in numele lor, in forma continuata, inselaciune, in forma continuata si conflict de interese, se arata intr-un comunicat de presa de vineri al DNA.

acum 60 luni (25 Nov 2014)

Fosta consiliera a ministrului Educatiei, Melania Vergu, a fost condamnata la Curtea de Apel Bucuresti la patru ani de inchisoare pentru inselaciune, conflict de interese si fals in documente la obtinerea unor fonduri europene, transmite Mediafax.

Magistratul care a judecat acest caz a gasit-o vinovata pe Vergu de faptul ca a prezentat la Autoritatea de management documente si declaratii inexacte in care ar fi consemnat date nereale referitoare la conditiile pe care le indeplinea firma sa in vederea accesarii de fonduri acordate prin programul POSDRU, cum ar fi numarul de angajati, profitul, cifra de afaceri si experienta in domeniul formarii profesionale.

"Aplica inculpatei pedeapsa complementara a interzicerii drepturilor constand in dreptul de a mai avea calitatea de administrator sau asociat la vreo societate comerciala, de a mai desfasura vreo activitate ce implica fondurile Uniunii Europene si de a mai detine functia de consilier al vreunui ministru in Guvernul Romaniei. (...) Interzice inculpatei drepturile constand in dreptul de a mai avea calitatea de administrator sau asociat la vreo societate comerciala, de a mai desfasura vreo activitate ce implica fondurile Uniunii Europene si de a mai detine functia de consilier al vreunui ministru in Guvernul Romaniei", a mai decis CAB.

In 14 decembrie 2012, fostul consilier al ministrului Educatiei a fost trimis in judecata de procurorii DNA pentru inselaciune, conflict de interese si fals in documente pentru obtinerea unor fonduri europene, iar fiul acesteia, Ioan Teodor Vergu, a fost scos de sub urmarire penala.

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie au dispus trimiterea in judecata a Melaniei Vergu, fost consilier personal al ministrului Educatiei, administrator si asociat al SC Edu Tim Consultanta Europeana SRL, pentru folosirea sau prezentarea de documente ori declaratii false, inexacte sau incorecte care are ca rezultat obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul general... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro