Mega-moschee? Nu. Mega-isterie si mega-ineptie

Mega-moschee? Nu. Mega-isterie si mega-ineptie

- East London Mosque (Londra, Marea Britanie) = 7.500 persoane - Grand Mosque of Evry (Paris, Franta ) = 5.000 persoane - Great Mosque of Brussels (Brussels, Belgia) = 4.000 de persoane - Glasgow Central Mosque (Glasgow, Scotia, Marea Britanie) = 2.500 de persoane - Central Mosque Wembley (Londra, Marea Britanie) - 2.200 de persoane - King Fahd Mosque (Edinburgh, Scotia, Marea Britanie) = 1.300 de persoane - Grande Mosquee de Strasbourg (Strasbourg, Franta) = 1.200 persoane - Mezquita Central de Madrid (Madrid, Spania) = 1.000 de persoane Si ca cifrele sa fie si mai uluitoare, Emirul din Qatar e dispus sa cheltuiasca 2, 2 miliarde euro pentru a transforma celebra arena de corrida "La Monumental" din Barcelona in cea mai mare moschee din Europa (si a treia din lume) care sa adaposteasca 20.000 (!!!) de persoane.

acum 75 luni (26 Aug 2015)

Sintagma de presa "cea mai mare moschee din Europa". Dandu-si seama de eroarea de comunicare, muftiul a revenit "Nu va fi cea mai mare moschee din Europa. Cand am facut o astfel de afirmatie cu cea mai mare moschee am vrut sa evidentiez rolul pe care il are statul roman si respectul pe care il are statul roman fata de comunitatea turco-tatara din Romania, dar din pacate cu o astfel de afirmatie am fost inteles gresit". Din pacate, revenirea muftiului nu s-a mai propagat atat de rapid, ceea ce permis in mentalul colectiv ideea eronata ca mega-moscheea este un pericol public.

Dar nevoia de lamurire exista.

Moscheea din Bucuresti ar adaposti 1.000 de persoane (nu punem in calcul anexele).

- East London Mosque (Londra, Marea Britanie) = 7.500 persoane

- Grand Mosque of Evry (Paris, Franta ) = 5.000 persoane

- Great Mosque of Brussels (Brussels, Belgia) = 4.000 de persoane

- Glasgow Central Mosque (Glasgow, Scotia, Marea Britanie) = 2.500 de persoane

- Central Mosque Wembley (Londra, Marea Britanie) - 2.200 de persoane

- King Fahd Mosque (Edinburgh, Scotia, Marea Britanie) = 1.300 de persoane

- Grande Mosquee de Strasbourg (Strasbourg, Franta) = 1.200 persoane

- Mezquita Central de Madrid (Madrid, Spania) = 1.000 de persoane

Si ca cifrele sa fie si mai uluitoare, Emirul din Qatar e dispus sa cheltuiasca 2, 2 miliarde euro pentru a transforma celebra arena de corrida "La Monumental" din Barcelona in cea mai mare moschee din Europa (si a treia din lume) care sa adaposteasca 20.000 (!!!) de persoane.

Nu contest ca este o moschee mare, cea mai mare din Romania,dar nu cu mult mai mare ca moscheea Carol I (capacitate 800 de persoane). Dar sa nu uitam ca ea se adreseaza unui numar de 10.000 de musulmani din Capitala. Vi se pare ca Marea Britanie sau Franta sunt speriate de mega-moscheile de acolo? Stiti cum e la crestini: Biserica e sfanta, indif... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro