Medicul urgentist care preda dansul grecesc si-l executa la perfectie: "Am avut spectacole chiar dupa noaptea de garda"
PRIMA GARDA, PRIMUL CONTACT CU MOARTEA Chiar in prima sa zi de rezidentiat, in prima zi la urgenta, la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean Constanta, Stefanel Gavrizi a privit moartea in ochi. MEDICINA SI DANSUL Ca sa nu-l copleseasca numarul mare de cazuri grave cu care se confrunta zi de zi la spital, medicul de urgenta isi cultiva in continuare pasiunea pentru dans. De altfel, Stefanel a devenit atat de bun la dansurile gercesti, incat de trei ani, este si instructor de dans.
Stefanel Gavrizi (31 de ani) a incercat pentru prima data miscarile dansului grecesc la 16 ani.
Dupa 12 ani in care au deprins foarte bine dansurile stramosilor, cei doi frati au luat decizia de a-si forma propriul ansamblu de dansuri grecesti. Asa se nasc Ansamblul si Scoala de dans grecesc Astras, locul in care Stefanel Gavrizi da frau liber emotiilor pe care muzica i le transmite.
PRIMUL SPECTACOL, CU CAPUL PLECAT
La 18 ani, Stefanel Gavrizi, pe atunci un tanar timid, ajunge sa danseze in primul spectacol notabil din viata sa. Totul se intampla in Karditsa, Grecia, la un mare festival de dansuri grecesti. "Eram ultima pereche, a sasea din ansamblul nostru, care a dansat in acea sala de teatru. Apoi, treptat, la fiecare spectacol isi fixa o tinta in public la care sa se uite. A invatat chiar si sa zambeasca, astfel incat publicul sa simta ceea ce el doreste sa transmita prin dans.
Stefanel Gavrizi nu a mai privit in pamant de-atunci, nici cand a sustinut examenele pentru a deveni medic specialist in medicina de urgenta, nici cand isi trateaza pacientii, chiar daca se confrunta uneori cu cazuri dintre cele mai grave.
PRIMA GARDA, PRIMUL CONTACT CU MOARTEA
Chiar in prima sa zi de rezidentiat, in prima zi la urgenta, la Unitatea de Primiri Urgente din cadrul Spitalului Judetean Constanta, Stefanel Gavrizi a privit moartea in ochi. Era o femeie in stop cardio-respirator, la care se incepusera manevrele de resuscitare. In timp ce-i faceam masaj, ma gandeam ca e primul meu caz si speram din tot sufletul sa scape, desi stiam ca statistic nu ies din stop multi pacienti. Stiam ca asta inseamna medicina de urgenta, dar nu ma asteptam sa am din prima zi contact cu moartea", isi aminteste Stefanel.
Ca medic la urgente, s-a confruntat apoi cu sute de cazuri grave. Cel mai greu ii este cand vine vorba de tineri, atunci, Stefanel nu-si poate stapani emotiile. F... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro