Medicul pentru care spaga nu exista: "Au fost momente cand am cumparat din banii proprii inclusiv ata pentru sutura"

Medicul pentru care spaga nu exista:

"Din analiza convorbirilor interceptate, coroborate cu restul mijloacelor de proba administrate in cauza rezulta, dincolo de orice dubiu, faptul ca inculpatele in cauza s-au indepartat de mult de Juramantul lui Hipocrate, uitand menirea si nobletea meseriei lor si actioneaza in marea majoritate a cazurilor in scop personal, doar cu intentia de a realiza profituri materiale, indiferent de situatia medicala si financiara a pacientilor pe care ii trateaza si pe care ii considera simple obiecte, folosind la adresa pacientilor apelative jignitoare", au aratat procurorii in in rechizitoriul prin care au dispus trimiterea in judecata a medicilor.

acum 82 luni (18 Sep 2017)

Audiata si in timpul urmaririi penale, medicul Laura Porumboiu a declarat judecatorilor ca isi mentine declaratia data in fata procurorilor, venind cu precizari in legatura cu ziua in care ofiterii anticoruptie au descins la Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui.

"Am aflat de perchezitii de la colegi, probabil de la doamna doctor Istrate. La un moment dat, doamna manager mi-a spus sa o anunt pe doamna doctor Rusu (sefa sectiei n.r.) sa vina in camera de garda pentru ca era solicitata de anchetatori.

Interogata de judecatori daca stie despre medici care ar fi cerut sau primit mita de la pacienti, medicul Porumboiu a aratat ca nu stie de astfel de cazuri: "Pot sa va spun ca eu nu am primit niciodata nicio suma de bani. Nu stiu daca alti medici au obiceiul de a solicita sume de bani".

"Medicul antispaga"

Ginecolog la spitalul din Vaslui din anul 2009, Laura Porumboiu, dincolo de competentele profesionale, si-a castigat statutul de "medicul antispaga", fiind cunoscuta ca fiind printre putinii medici din cadrul unitatii medicale care refuza orice forma de atentie din partea pacientelor si care nu realizeaza avorturi la cerere.

In timpul audierilor, doctorita Porumboiu a declarat ca nu de putine ori a cumparat din banii proprii materiale sanitare si medicamente cu care "sa poate iesi cu bine din garda". Au fost momente in care in farmacia spitalului nu aveam medicamentele iar ca sa pot iesi cu bine din garda cumparam din banii mei medicamente de care a-si fi putut avea nevoie.

In privinta celor trei medici inculpati in dosar, acuzati ca jigneau si umileau pacientele sarace, medicul Laura Porumboiu a declarat, de cand este medic in cadrul sectiei Obstetrica-Ginecologie a spitalului din Vaslui, "nu a remarcat nimic in neregula in comportamentul medicilor inculpati".

Doctorii inculpati

Cei trei medici de la s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro