Medicul lasat sa-si vada fiul suferind depune plangere penala impotriva Ministerului Sanatatii: "Toata lumea se face ca nu vede cum se scurg banii"

Medicul lasat sa-si vada fiul suferind depune plangere penala impotriva Ministerului Sanatatii:

Tanarul de 28 de ani a suferit in ianuarie 2014 un anevrism, interventiile neurochirurgicale care au urmat (opt la numar) neimbunatatind semnificativ situatia. Ciobanu, care la acest moment se afla in situatia de a suporta personal un tratament extrem de scump, care se gaseste in spital, pentru ca pacientul nu constituie un caz suficient de grav pentru a putea fi tratat in cadrul unui program foarte bine finantat de Ministerul Sanatatii, cel de Terapie Intensiva. "Sper din tot sufletul ca se intarzie un raspuns pentru ca se cauta o solutie serioasa" Nici familia si nici Spitalul Judetean de Urgenta Slatina, care de asemenea a inaintat adrese catre Ministerul Sanatatii, n-au primit pana acum un raspuns. De fapt, asta si dorim, asta am solicitat, o solutie pentru cazurile de acest gen, o solutie generala, nu o rezolvare a cazului Ciobanu, a cazului Petcu sau ce mai avem noi in spital, pentru ca e vorba de o intreaga categorie de pacienti.

acum 91 luni (19 Apr 2016)

Tanarul de 28 de ani a suferit in ianuarie 2014 un anevrism, interventiile neurochirurgicale care au urmat (opt la numar) neimbunatatind semnificativ situatia. Nici macar tratamentul in strainatate n-a fost de mai mare folos, mai mult, de acolo venind cu o infectie grava. De atunci clinicile de recuperare refuza sa-l trateze, avand in vedere complicatiile, intelegere gasind la Slatina, la Neurologie si ATI, doar ca si aici s-a ajuns intr-un punct critic. Ciobanu, care la acest moment se afla in situatia de a suporta personal un tratament extrem de scump, care se gaseste in spital, pentru ca pacientul nu constituie un caz suficient de grav pentru a putea fi tratat in cadrul unui program foarte bine finantat de Ministerul Sanatatii, cel de Terapie Intensiva. Pai, daca intra in soc septic, in situatia sa, ce se mai poate face?", se intreaba si intreaba, disperat, tatal lui Adrian Ciobanu. Chiar am crezut, inainte de incercarea asta, ca voi trai 150 de ani, la cat eram de activ!", evita dr. Adevarul este insa ca familia a ajuns la fundul sacului, banii au venit de la rude mai cu dare de mana, sume enorme pentru o familie cu un venit obisnuit, dar care ar trebui returnate. L-am cumparat cat am putut, dar pot sa-l asigur 30 de zile, daca nu sunt bancher? Si cel mai rau este ca daca intrerupi un tratament ajunge sa nu-si mai faca efectul!", ne spune in graba dr. Ciobanu (chirurg-ortoped pediatru, care vreme de peste 40 de ani a tratat copiii la Spitalul Judetean de Urgenta Slatina), alergand pentru doua ore la clinica particulara unde inca mai ofera consultatii pacientilor care-l cauta si astazi cu cei mici in brate.

Mama n-a plecat, de peste doi ani, de la capataiul fiului ei FOTO Alina Mitran

Pentru redactarea plangerii penale s-a consultat cu un jurist care ii cunoaste foarte bine situatia si vrea sa ajute familia, pur si simplu, fara sa astepte ceva in schimb.

"Am plangerea in faza finala, ne mai u... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro