Medicul Gheorghe Burnei s-a pensionat dupa ce judecatorii i-au interzis sa mai profeseze in spitalele de stat

Medicul Gheorghe Burnei s-a pensionat dupa ce judecatorii i-au interzis sa mai profeseze in spitalele de stat

Gheorghe Burnei, profesor universitar la Disciplina Chirurgie si Ortopedie Pediatrica, Spitalul Clinic de Urgenta Marie Curie, Facultatea de Medicina, ii inceteaza contractul individual de munca incepand cu data de 22.09.2017, fiind pensionat pentru limita de varsta", se precizeaza intr-o decizie a Rectoratului UMF Carol Davila, publicata pe Facebook de Casa Jurnalistului. "Mentine interdictia impusa inculpatului de a nu exercita profesia sau de a nu desfasura activitatea in executarea careia a savarsit fapta in Spitalul Clinic de Urgente de Copii Marie Curie sau in alta unitate din sistemul public de sanatate", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

acum 30 luni (30 Sep 2017)

Chirurgul ortoped Gheorghe Burnei s-a pensionat, in timp ce este judecat pentru fapte de coruptie, dar si pentru experimente neautorizate pe copii. Odata cu pensionarea, medicului i-a incetat si contractul individual de munca de la Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila", unde preda un curs la Catedra de Chirurgie si Ortopedie Pediatrica. Gheorghe Burnei, profesor universitar la Disciplina Chirurgie si Ortopedie Pediatrica, Spitalul Clinic de Urgenta Marie Curie, Facultatea de Medicina, ii inceteaza contractul individual de munca incepand cu data de 22.09.2017, fiind pensionat pentru limita de varsta", se precizeaza intr-o decizie a Rectoratului UMF Carol Davila, publicata pe Facebook de Casa Jurnalistului.

Decizia medicului este legata, cel mai probabil, de refuzul judecatorilor de a-i permite sa se reintoarca la spital.

La 31 august 2017, magistratii Curtii de Apel Bucuresti au decis definitiv, ca medicul ortoped Gheorghe Burnei nu va putea profesa in spitalele din sistemul public de sanatate. Precedenta decizie, apartinand Tribunalului Bucuresti, prin carelui Burnei i se permitea sa revina in sistemul medical de stat, a generat nemultumiri in randul medicilor din Sectia de Ortopedie a Spitalului "Marie Curie", care au transmis ca refuza orice forma colaborare cu acesta.

"Mentine interdictia impusa inculpatului de a nu exercita profesia sau de a nu desfasura activitatea in executarea careia a savarsit fapta in Spitalul Clinic de Urgente de Copii Marie Curie sau in alta unitate din sistemul public de sanatate", se arata in decizia Curtii de Apel Bucuresti.

Acuzatiile DNA

Medicul Gheorghe Burnei a fost retinut in 10 decembrie 2016 de catre procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti, care au cerut instantei arestarea preventiva a acestuia pentru mai multe fapte de luare de mita.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucu... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro