Medicul Dan Grigorescu, despre situatia veniturilor din sanatate: "Au ras tot ce se putea rade! Dar nu cu briciul, ci cu sabia de samurai! Dintr-o lovitura!"

Medicul Dan Grigorescu, despre situatia veniturilor din sanatate:

Medicul Dan Grigorescu, seful Sectiei de Chirurgie Plastica de la Spitalul Judetean Brasov, vorbeste, intr-o postare pe Facebook, despre "marea brambureala" din sistemul sanitar si despre problemele create de Legea salarizarii unitare. "Aceste discriminari pot fi incluse in urmatorul cadru: s-a ajuns ca medici sau asistenti medicali, lucrand in spitale de acelasi rang din aceeasi tara, avand acelasi numar de ore lucrate lunar in aceeasi specialitate, avand aceeasi vechime si aceeasi pregatire, SA FIE PLATITI DIFERIT, in functie de institutia careia i se subordoneaza spitalul respectiv si, chiar mai inacceptabil, de modul de gandire al managerului fiecarui spital in parte", a mai scris medicul din Brasov.

acum 36 luni (24 Apr 2018)

Medicul Dan Grigorescu, seful Sectiei de Chirurgie Plastica de la Spitalul Judetean Brasov, vorbeste, intr-o postare pe Facebook, despre "marea brambureala" din sistemul sanitar si despre problemele create de Legea salarizarii unitare. - o (si se) laudau ei completand zilnic flip-chart-urile din studiourile televiziunilor de casa, ca reactie la criticile unora care vedeau ca Legea 153 a salarizarii unitare e mai plina de gauri decat un svaiter original. Pentru ca atunci cand au aprobat salariile de baza ale medicilor si asistentilor medicali (acelea din 2022 date cu patru ani inainte) au omis sa inteleaga ca, daca li se vor aplica sporurile specifice fiecarui loc de munca, veniturile nete se duceau mai sus decat doreau ei", scrie medicul pe Facebook. "O adevarata , cu rol de strivire a castigurilor nete, obtinuta prin taierea sumelor necesare platii sporurilor la maxim 30% din suma totala a salariilor din bugetul de cheltuieli salariale ale ordonatorilor superiori de credite ale spitalelor, fie ca erau ministere sau autoritati publice locale. Dar care reducere nu se aplica doar celor cu salarii marite (medici si asistenti medicali - la care s-au adaugat, pe sest, si soferii de la Ambulanta), ci si tuturor celorlalte categorii profesionale din domeniul sanatatii publice (vreo 12 la numar), care urmau "sa piarda la salariu", adica sa li se micsoreze venitul net o data cu luna martie 2018. Acesta afirma ca au fost vizate nu doar sporurile specifice aferente specialitatilor de mare anduranta (de ATI, de boli infectioase, de psihiatrie, de arsuri, de anatomie patologica, etc), ci si sporurile asociate muncii in garda. "Garda e acea perioada de timp in care natiunea fie doarme, fie e in zile libere sau de sarbatoare legala!. Acesta precizeaza ca, desi sunt aceleasi prevederi legale, conditiile de aplicare sunt diferite si aminteste de discriminari. "Aceste discriminari pot fi incluse in urmatorul cadru: s-a ajuns ca medici sau asistenti medicali, lucrand in spitale de ace... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro