Medicul care i-a scris presedintelui Iohannis: "Daca rezolvati problemele astea, o sa ramaneti in sufletele romanilor pentru totdeauna"

Medicul care i-a scris presedintelui Iohannis:

Medicul spune ca s-a intors in tara "pe motive de nostalgie nationalista si complexe de vinovatie (fiindca vezi Doamne tratam straini si nu pe romanii mei)" si ca "reintegrarea in sistemul sanitar si administrativ romanesc a fost cu atat de multe obstacole incat cred ca n-o sa am alta solutie decat sa caut iar de lucru pe alte meridiane". Deci, Domnule Johannis, avem o Medicina care nu vindeca, o Justitie care nu face dreptate, o Politie care nu protejeaza, functionari care nu proceseaza documentele, o economie care nu produce, o asistenta sociala care nu poate ajuta batranii si copiii, un exod economic de cel putin 5 milioane de romani care lucreaza in strainatate pe salarii mai decente si ca atare un numar incredibil de mare de orfani cu parinti in viata. Si ca sa nu fiti acuzat de extremism dictatorial, scoateti o Directiva Prezidentiala care, in vederea reinfiintarii Parlamentului si Senatului sa stabileasca un plafon de salarizare in ambele institutii de maximum 3.000 de RON, de exemplu.

acum 24 luni (20 Apr 2018)

Absolvent al UMF Cluj, Simu a fost angajat in invatamint si cercetare in SUA intre 2000-2005 si in Anestezie Terapie Intensiva in Franta, intre 2007-2017. Medicul spune ca s-a intors in tara "pe motive de nostalgie nationalista si complexe de vinovatie (fiindca vezi Doamne tratam straini si nu pe romanii mei)" si ca "reintegrarea in sistemul sanitar si administrativ romanesc a fost cu atat de multe obstacole incat cred ca n-o sa am alta solutie decat sa caut iar de lucru pe alte meridiane". De asemenea, Mihai Simu spune ca: "Recent am aflat pe pielea mea ce inseamna deficientele de asepsie - antisepsie spitalicesti, cand la 40 de zile dupa o operatie banala, de 20 de minute, dar complicata cu o infectie intra-spitaliceasca cu un Stafilococ rezistent la antibioticele obisnuite, am ajuns sa umblu cu carje. Desi plaga operatorie si infectia propriu zisa s-a vindecat, sechelele unei interventii pe articulatia genunchiului s-au dovedit a fi extrem de dureroase si functional invalidante. Bolnavi mor zilnic din cauza de lipsa de fonduri pentru tratamente si de personal medical adecvat si in numar suficient. In acelasi timp, milioane sunt risipite pe tot felul de proiecte dubioase pseudo-artistice sau reparatii interminabile si ineficiente ale drumurilor. (Traiesc actualemente o asemenea situatie, pe post de pacient nu de medic, credeti-ma, stiu ce vorbesc). Administratia - un aparat parazitar imens, reprezentat de institutii menite sa ajute populatia, dar care in schimb o terorizeaza, fizic si psihic. Sute de mii de barbati si femei care nu produc absolut nimic, in afara de dureri de cap celorlalti. Salariile si beneficiile NEMERITATE ale acestui blestem national se cifreaza la sute de milioane anual. Coruptia la nivel inalt a ajuns la un asemenea grad incat "alesii nostrii" incearca sa formuleze legi care sa justifice furtul si care in acelasi timp sa le confere imunitate plus amnistie pentru furturi trecute. Justitia a ajuns o gluma, se acorda amnistii pe motivul insufic... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro