Medicii italieni care ii fac sa zambeasca pe copiii saraci din Romania

Medicii italieni care ii fac sa zambeasca pe copiii saraci din Romania

Imbracati in tricouri de aceeasi culoare trei barbati si patru femei stau de vorba cu un grup de copii si le explica ceea ce se va intampla cu ei in momentul in care vor intra inauntrul masinii. Atunci cand zambetul copiilor conteaza Activitatea cabinetului stomatologic pe patru roti este coordonata de un grup de medici si asistente, veniti din Italia sa ajute copiii defavorizati din fostele tari comuniste.

acum 92 luni (19 Jun 2016)

In curtea Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului Ialomita sta parcata o rulota mare, portocalie. Imbracati in tricouri de aceeasi culoare trei barbati si patru femei stau de vorba cu un grup de copii si le explica ceea ce se va intampla cu ei in momentul in care vor intra inauntrul masinii.

Copiii privesc fascinati in momentul in care afla ca, de fapt, automobilul este in realitate un cabinet stomatologic motorizat.

Atunci cand zambetul copiilor conteaza

Activitatea cabinetului stomatologic pe patru roti este coordonata de un grup de medici si asistente, veniti din Italia sa ajute copiii defavorizati din fostele tari comuniste. Totul sub egida fundatiei din peninsula "Overland for a simle" care inroleaza specialisti stomatogi din Italia, dornici sa devina voluntari pentru a reda zambete pe chipurile micutilor greu incercati de soarta.

De cativa ani, activitatea specialistilor s-a mutat in Romania, iar vara aceasta au ajuns la Slobozia, in judetul Ialomita. In tara noastra, activitatea medicilor italieni este coordonata de Antonela Ionita, cea care a facut posibil desfasurarea acestui program de voluntariat in Romania. "Sistemul functionaza in Italia de peste 13 ani. Medicii pe care ii vedeti aici au venit inca de la inceputul programului.

"Copiii fericiti sunt tot ce-mi doresc"Veteranul grupului este Paolo Levantti, medic stomatolog care a avut grija de sanatatea dintilor a mii de copii din zonele defavorizate ascunse in estul Europei. Se stimte bine facand acte de voluntariat si explica faptul ca in Italia exista medici si de alte specializari care ajuta populatiile defavorizate din intreaga lume. "Eu am un prieten oftalmolog care s-a intors dintr-o misiune de voluntariat din Malaezia. Medicii din peninsula sunt dispusi sa trateze si alte cazuri de copii defavorizati, in afara celor inclusi in programele institutionale ale statului. "Da... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro