Medicii fac miting in fata Guvernului

Medicii fac miting in fata Guvernului

UPDATE 11.40: Din cei 1.700 de medici care anuntasera pe Facebook ca vor participa la protestul din fata Guvernului, doar 15 s-au si prezentat. "Politicul, responsabil pentru dezastrul din Sanatate" Pe de alta parte, membrii Aliantei Medicilor, grupul format pe reteaua de socializare Facebook, le mai cer romanilor din diaspora si celor din tara sa li se alature in campanii de informare din care sa se inteleaga ca vinovatii pentru actuala situatie din Sanatate sunt nimeni altii decat guvernantii.

acum 106 luni (1 Sep 2015)

UPDATE 11.40: Din cei 1.700 de medici care anuntasera pe Facebook ca vor participa la protestul din fata Guvernului, doar 15 s-au si prezentat. Suntem deocamdata in negocieri, ele continua, vedem ce putem obtine dar va fi destul de delicat, e o problema pe care speram sa o rezolvam", a declarat medicul Gabriela Cucu, initiatorul protestului. Pe de alta parte, nici nu avem maturitatea necesara pentru a face proteste de amploare. "Medicii nu vor mai sta peste program, pacientul va astepta si mai mult, ministerul sanatatii si casa de sanatate nu-si vor mai face indicii, salariile vor scadea vrand nevrand si sa vedem atunci ce se intampla", a conchis el.

Desi au fost luni la discutii cu ministrul Sanatatii, Nicolae Banicioiu, si cu alti oficiali din sistemul de Sanatate, medicii nu s-au lasat induplecati si au anuntat ca vor iesi marti in strada, chiar in fata Guvernului. Ei vor sa-si strige nemultumirile legate de salariile mici, epuizarea fizica si conditiile mizere din spitalele romanesti.

Numarul reporterilor l-a depasit pe cel al medicilor la protestul organizat in Piata Victoriei

Asta i-a determinat pe reprezentantii Primariei Capitalei, cei care au dat autorizatia de protest, sa le ofere cadrelor medicale un spatiu in fata Guvernului. Nu este un protest doar pentru dublarea salariilor, ci este un protest prin care cerem reforma sistemului de sanatate. In plus, vrem ca medicul sa fie platit si pozitionat la fel ca un magistrat", a declarat, pentru "Adevarul", doctorul Gabriela Cucu, initiatorul protestului, care a participat si la negocierile purtate la Ministerul Sanatatii. Doctorita este contrazisa insa de oficialii de la Federatia Sanitas, care arata ca procentul de 25% pe care l-a obtinut in urma negocierilor purtate cu cei din Guvern a fost maximul ce putea fi obtinut. Poate medicii vor de 20 de ori mai mult, dar nu cred ca va fi posibil. Romania nu poate da 2.000 de euro unei asis... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro