Medicii, dezamagiti de negocierile de la Ministerul Sanatatii

Medicii, dezamagiti de negocierile de la Ministerul Sanatatii

Adica, au acceptat sa ne fie platit sporul de noapte doar pentru garda lunara pe care o avem inclusa in contractul de munca, ne lasa sa muncim doar 24 de ore si sa ne odihnim urmatoarele 24 si au acceptat ca orele suplimentare sa fie luate in considerare la pensie, dar - atentie - abia de momentul in care va aparea modificarea in Monitorul Oficial incolo, fara a se aplica retroactiv.

acum 55 luni (29 Jul 2016)

La Ministerul Sanatatii s-a desfasurat, ieri, prima etapa de negocieri dintre reprezentantii acestei institutii si cei ai Ministerului Muncii, pe de-o parte, si federatiile medicilor, pe de alta. Adica, au acceptat sa ne fie platit sporul de noapte doar pentru garda lunara pe care o avem inclusa in contractul de munca, ne lasa sa muncim doar 24 de ore si sa ne odihnim urmatoarele 24 si au acceptat ca orele suplimentare sa fie luate in considerare la pensie, dar - atentie - abia de momentul in care va aparea modificarea in Monitorul Oficial incolo, fara a se aplica retroactiv.

Protestul continua pana "cad la pace"

In rest, nicio garda suplimentara nu va fi platita si nici nu vor fi acordate alte sporuri de noapte. "Ne-au promis ca luni ne vor trimite un draft cu aceste puncte acceptate, vom vedea atunci negru pe alb ce si cum dau, exact", a mai spus medicul. Pana cand nu va fi totul scris si semnat, membrii Federatiei "Solidaritatea Sanitara" nu au de gand sa suspende protestul declansat saptamana trecuta. Ba chiar isi indeamna si colegii de breasla sa semneze petitia online pentru ca "toti vrem acelasi lucru: ca medicul sa-si recapete locul firesc in societate, sa fie respectat". ... Citeste intreg articolul pe evz.ro