Medicii de familie si mafia farmaceutica. Ce condamnare au primit cei care au prescris la sute de pacienti un medicament de care nu aveau nevoie

Medicii de familie si mafia farmaceutica. Ce condamnare au primit cei care au prescris la sute de pacienti un medicament de care nu aveau nevoie

Totul a pornit in 2009, cand compania de produse farmaceutice generice Labormed Pharma Group a achizitionat de la compania farmaceutica Ozone Laboratories intregul portofoliu de produse, ingloband peste 400 de branduri, printre care se numara si medicamentul Ceclozone. Cei 22 de medici de familie, asistenti farmacisti si farmacisti pusi sub acuzare pentru inselaciune, fals intelectual si uz de fals in cel mai complex dosar instrumentat vreodata de Parchetul de pe langa Judecatoria Galati au fost condamnati in total la 28 de ani si 7 luni de inchisoare cu suspendare si au fost obligati sa suporte cheltuielile de judecata, care se ridica la peste 30.000 de lei.

acum 68 luni (28 Mar 2017)

Totul a pornit in 2009, cand compania de produse farmaceutice generice Labormed Pharma Group a achizitionat de la compania farmaceutica Ozone Laboratories intregul portofoliu de produse, ingloband peste 400 de branduri, printre care se numara si medicamentul Ceclozone.

Ancuta Elena Tupu si Adrian Gabriel Chiriloiu, reprezentanti ai Labormed Pharma Group la Galati, au primit dispozitie de la conducerea companiei sa ia masuri urgente, indiferent de modalitatea adoptata, pentru a scapa de stocul de Ceclozone, care expira in luna agust 2010.

Cei doi s-au folosit de relatiile pe care le aveau cu medici de familie si farmacisti din Galati si au creat o adevarata retea infractionala, care avea drept unic scop vanzarea medicamentului amintit in cantitati cat mai mari.

"Actiunile celor doi inculpati s-au derulat simultan ori separat, materializate in special datorita cunostintelor anterioare ale inculpatului Ancuta Elena Tupu printre medici si farmacisti, dar si prin efortul conjugat ori separat al acestora de a transmite hotararea lor infractionala prin determinarea si altor subiecti calificati la intocmirea si emiterea retetelor cu regim special, in lipsa beneficiarilor", a declarat procurorul Ionel Galca, fostul prim procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, care s-a ocupat de instrumentarea cazului.

Sute de retete false au fost decontate

S-a ajuns la situatia ca medicii de familie sa elibereze sute de retete false, in care era prescris medicamentul Ceclozone, fara consultarea reala a pacientilor.

Aceeasi medici de familie eliberau totodata retete dupa consultarea pacientilor, carora le era inmanat in cabinet medicamentul Ceclozone, facandu-se abstractie de faptul ca oamenii aveau nevoie si de alte medicamente pentru afectiunile de care sufereau. Au fost eliberate 359 de retete false in intervalul decembrie 2009-au... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro