Medicii au concluzionat ca organismul rezista mai bine la lipsa de alimente decat la exces

Regimul hipocaloric este intr-adevăr o resursă terapeutică foarte bine studiată - şi postul nu este infometare, pentru că postul generază satisfacţia pe care o obţi din a te abţine de la alimentaţie -, fiindcă organismul are mult mai multe resurse de a gestiona problema aportului redus de calorii şi nutrienţi decat excesul. Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii de Neurologie din Romania (SNR) şi al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN), la conferinţa prilejuită de a X-a ediţie a Şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie, care are loc in perioada 5-9 iulie, la Eforie Nord.

acum 73 luni (6 Jul 2015)

Organismul rezistă mai bine la lipsa de alimente decat la exces.

"Postul nu este periculos, mii de studii dovedesc acest lucru. Regimul hipocaloric este intr-adevăr o resursă terapeutică foarte bine studiată - şi postul nu este infometare, pentru că postul generază satisfacţia pe care o obţi din a te abţine de la alimentaţie -, fiindcă organismul are mult mai multe resurse de a gestiona problema aportului redus de calorii şi nutrienţi decat excesul. Bolile ni se trag de la excesul de alimentaţie. Dafin Mureşanu, preşedintele Societăţii de Neurologie din Romania (SNR) şi al Societăţii pentru Studiul Neuroprotecţiei şi Neuroplasticităţii (SSNN), la conferinţa prilejuită de a X-a ediţie a Şcolii Internaţionale de Vară de Neurologie, care are loc in perioada 5-9 iulie, la Eforie Nord.

Potrivit profesorului Dafin Mureşanu, tratamentul prin post al unor patologii foarte greu de controlat a fost iniţiat in Rusia, la inceputul secolului XX, intr-o clinică importantă din Goriacinsk, şi se bazează pe principiile medicului Iuri Nikolaev, care a făcut această observaţie şi a dezvoltat-o ulterior. Apoi, in anii '60-'70, la Spitalul Korsakov din Moscova, postul a fost aplicat cu foarte mult succces la bolnavii cu depresii mari şi care nu mai răspundeau la niciun fel de tratament. Este foarte important, pentru că este o terapie de comutare", a mai spus Dafin Mureşanu.

"Singura metodă sigură de prelungire a vieţii este infometarea, o lozincă pe care am văzut-o scrisă la un simpozion in America", a adăugat academician dr.

Dafin Mureşanu a precizat că organismul are mult mai multe resurse să gestioneze lipsa de alimente, iar alimentele continuu, cum le iau oamenii, lucrează mai mult pe principiul plăcerii. Şi anume, in primele 24 de ore de post consumi glucide, apoi timp indelungat, pană la două-trei săptămani, consumi rezervele de lipide. Aproximativ 96 la sută din consumul de energi... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro