Medicamentul-minune care poate trata hepatita C. Pacienti alesi pe spranceana pentru a primi pastile de 8.000 de euro

Medicamentul-minune care poate trata hepatita C. Pacienti alesi pe spranceana pentru a primi pastile de 8.000 de euro

Bolnavii au inceput tratamentul in baza unei colaborari incheiate la inceputul acestui an intre Spitalul de Boli Infectioase "Sf. Potrivit Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, incepand din octombrie, bolnavii diagnosticati cu hepatita C vor beneficia de terapie fara interferon.

acum 96 luni (18 Sep 2015)

Bolnavii au inceput tratamentul in baza unei colaborari incheiate la inceputul acestui an intre Spitalul de Boli Infectioase "Sf. Prin acordul incheiat, firma s-a angajat sa furnizeze medicamente in valoare de 1,1 milioane de lei, daca medicii ii identifica pe acei pacienti care au facut recadere dupa primele sase luni in care au urmat tratamentul standard cu interferon si ribavirina.

Pacientii au varsat cuprinsa intre 40 si 60 de ani si sunt din diferite localitati din judet. Fiecare sef de sectie a identificat cate un bolnav care sa respecte criteriului si de la sfarsitul lunii iunie, inceputul lui iulie, acestia urmeaza tratamentul", a explicat dr.

Potrivit specialistului, Simeprevir este o molecula noua, aprobata in 2014, care garanteaza in proportie de 98% vindecarea de hepatita virala C. Donatia companiei farmaceutice s-a concretizat in furnizarea de medicamente pe o perioada de patru luni pentru fiecare dintre cei zece pacienti. O singura cutie cu Simeprevir contine 28 de comprimate si costa 8.000 de euro.

Spitalul de Boli Infectioase din Iasi are inregistrati aproximativ 500 de pacienti cu hepatita C. Potrivit Ministerului Sanatatii si Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, incepand din octombrie, bolnavii diagnosticati cu hepatita C vor beneficia de terapie fara interferon.

Citeste si:

Ce trebuie sa stim despre hepatite si tratamentul care le vindeca ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro