Medicamentele ar putea ajunge la creier fara ajutorul injectiilor

Medicamentele ar putea ajunge la creier fara ajutorul injectiilor

Totusi, un potential discomfort ar fi acela ca pacientul care va beneficia de acest medicament, va trebui sa inceteze orice alt fel de tratament, deoarece cele doua ar putea interactiona in mod negativ, adica celelalte medicamente pe care le ia pacientul ar putea, de asemenea, sa ajunga la creier.

acum 60 luni (7 Apr 2015)

Principalul motiv pentru care medicamentele nu puteau ajunge in creier pana acum este faptul ca nu puteau trece de aceasta bariera care inconjoara vasculatura creierului. Noua metoda a fost testata pe un soarece

Cercetatorii de la Universitatea din Montreal, Canada, au descoperit o metoda pentru a penetra bariera de sange a creierului, prin livrarea unor nanoparticule magnetice intr-o regiune precisa a creierului unui soarece, iar apoi, prin incalzirea acestora.

Pentru a demonstra aceasta teorie, acestia au injectat vopsea albastra in sange, iar apoi au verificat daca aceasta a aparut intr-o anumita zona a barierei de sange.

Pentru a se asigura ca procedeul de incalzire nu afecteaza creierul, cercetatorii au analizat mostre de creier, pe care le-au testat pentru prezenta unei proteine numite CD68.

Cand, si daca, acest tip de medicamente va fi disponibil, va economisi mult timp din tratamentul standard al pacientilor si va oferi o perspectiva mai clara asupra acestuia.

Totusi, un potential discomfort ar fi acela ca pacientul care va beneficia de acest medicament, va trebui sa inceteze orice alt fel de tratament, deoarece cele doua ar putea interactiona in mod negativ, adica celelalte medicamente pe care le ia pacientul ar putea, de asemenea, sa ajunga la creier. ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro