Medicamente ieftine, cu acelasi efect precum cele scumpe promovate de farmacii. Care sunt si cat costa

Nurofen, 24 de comprimate, 45 lei - Ibuprofen, 20 de comprimate, 10 lei Nospa, 15 lei - Drotaverin clorhidrat, 7 lei Panadol, 5 lei - Paracetamol, 7 lei Biseptol, 18 lei - Cotrimaxazole, 3 lei Klacid, 36 lei - Claritromicina, 25 de lei Voltaren, 27 lei - Diclofenac, 15 lei Fastum gel, 47 lei - Ketoprofen, 13 lei Diferenta, platita de pacienti Probleme sunt si la produsele eliberate strict in baza prescriptiilor medicale.

acum 66 luni (22 Mar 2015)

Concret, in momentul in care ajung la farmacie si cer o cutie de Nurofen, romanii sunt obligati sa scoata din buzunar peste 40 de lei pentru a achizitiona 24 de pastile. Asta in conditiile in care o cutie de Ibuprofen costa, in farmaciile de lant, aproximativ 10 lei. Doza este si ea aceeasi, insa, de cele mai multe ori, pacientul este pus in situatia de a cumpara produsul cel mai scump.

"Promovam si vrem sa avem acces la medicamente generice, dar cu conditia ca ele sa apartina unor producatori de medicamente care sa fie cunoscuti si care sa faca parte dintr-o asociatie. Atata timp cat exista posibilitatea ca tratamentul sa coste mai putin, dar sa fie la fel de eficient, nu avem nimic impotriva lor", a declarat Vasile Barbu, presedintele Asociatiei Nationale pentru Protectia Pacientilor (ANPP). Nurofen, 24 de comprimate, 45 lei - Ibuprofen, 20 de comprimate, 10 lei Nospa, 15 lei - Drotaverin clorhidrat, 7 lei Panadol, 5 lei - Paracetamol, 7 lei Biseptol, 18 lei - Cotrimaxazole, 3 lei Klacid, 36 lei - Claritromicina, 25 de lei Voltaren, 27 lei - Diclofenac, 15 lei Fastum gel, 47 lei - Ketoprofen, 13 lei

Diferenta, platita de pacienti

Probleme sunt si la produsele eliberate strict in baza prescriptiilor medicale. Avand in vedere faptul ca pe reteta se trece substanta activa si nu denumirea comerciala a medicamentului, farmacistii prefera sa indice ei alternativa mai scumpa, pacientul fiind nevoit in aceste situatii sa acopere diferenta de pret.

"Sunt situatii in care farmacistii, desi au medicamentele de pe reteta, prefera sa nu le dea pe acelea si sa ofere varianta mai scumpa. Daca da un produs de 10 lei, cum e cel de pe reteta sau un produs de 100 de lei, care ii aduce profit", a explicat Laurentiu Mihai, directorul executiv al Asociatiei Producatorilor Romani de Medicamente Generice (APMGR). Ideea este ca in aceste controale trebuie sa se tina cont de faptul ca sunt si farmacii care au ... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro