Medic salajean gasit vinovat de ucidere din culpa. Anestezia pe care a efectuat-o i-ar fi fost fatala pacientului

Medic salajean gasit vinovat de ucidere din culpa. Anestezia pe care a efectuat-o i-ar fi fost fatala pacientului

Pe durata acestui termen de incercare, inculpatul este obligat sa se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Salaj, sa anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si intoarcerea, sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca si sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele sale de existenta.

acum 50 luni (10 Oct 2016)

Costinas a fost gasit vinovat si condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere pe durata unui termen de incercare de patru ani. Pe durata acestui termen de incercare, inculpatul este obligat sa se prezinte, la datele fixate, la Serviciul de Probatiune de pe langa Tribunalul Salaj, sa anunte, in prealabil, orice schimbare de domiciliu, resedinta sau locuinta si orice deplasare care depaseste 8 zile, precum si intoarcerea, sa comunice si sa justifice schimbarea locului de munca si sa comunice informatii de natura a putea fi controlate mijloacele sale de existenta.

In plus, i-a interzis o serie de drepturi - cel de a fi ales in autoritatile publice sau in functii elective publice si de a ocupa o functie care implica exercitiul autoritatii de stat, pe durata executarii pedepsei principale, de la data ramanerii definitive a prezentei hotarari si pana la executarea sau considerarea ca executata a pedepsei inchisorii aplicate prin aceasta.

Magistratii au mai decis ca medicul salajean sa plateasca in solidar cu Spitalul Judetean de Urgenta Zalau daune morale in valoare totala de 47.000 de euro catre rudele celui decedat. Astfel, fiica acestuia ar urma sa primeasca 20.000 de euro, mama si tatal, cate 10.000 de euro, iar sora lui, medicul diabetolog Daniela Zaharie, 7.000 de euro. De asemenea, au respins ca neintemeiata cererea formulata de familia Zaharie de obligare a companiei de asigurari sa plateasca, in solidar cu inculpatul, daunele morale. Obligat sa urmeze cursuri de perfectionare

Anestezistul a fost trimis in judecata in 2015, sub acuzatia de uciderea din culpa, cu trei ani inainte, a lui Ioan Zaharie. La scurt timp dupa aceea, sora lui, medicul diabetolog Daniela Zaharie, a sesizat Comisia de Etica din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Zalau, Colegiul Medicilor din Salaj si Comisia de Malpraxis din cadrul Directiei de Sanatate Publica Salaj, sustinand ca anestezis... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro