Medic din Prahova trimis in judecata pentru 185 de fapte de luare de mita. Din banii de spaga si-a cumparat un apartament in Bucuresti

Conform unui comunicat al Directiei Generale Anticoruptie -Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Prahova "inculpatul J.L., in calitate de medic expert al asigurarilor sociale, cu atributii in evaluare/reevaluarea capacitatii de munca a persoanelor in vederea incadrarii sau mentinerii in grad de invaliditate, a primit de la 39 de persoane, in 185 de randuri, suma totala de 73.614,255 lei, cu scopul de a-si indeplini atributiile de serviciu, respectiv pentru a-i incadra sau mentine pe acestia in grad de invaliditate.

acum 39 luni (8 May 2017)

In cauza, anchetatorii sustin ca medicul a castigat in mod ilegal, aproape 1.5 milioane de euro, bani pe care i-a investit in proprietati de lux pe Valea Prahovei si in Bucuresti.

Medicul Lucian Jianu a fost prins in flagrant, de ofiterii DGA Prahova, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Prahova, in luna februarie a acestui an.

Surse judiciare sustin ca Lucian Jianu nu a putut sa justifice suma de 1.4 milioane de euro, avand in vedere ca din anul 2001 si pana in anul 2017, medicul impreuna cu sotia sa au avut un venit declarat, de aproximativ 100.000 de euro.

In schimb, in Busteni medicul detine o proprietate de lux si mai multe terenuri, iar in Bucuresti a cumparat un apartament in valoare de 365.000 de euro pe care l-ar fi dat fiicei sale, si ea medic.

Conform unui comunicat al Directiei Generale Anticoruptie -Serviciul Judetean Anticoruptie (S.J.A.) Prahova "inculpatul J.L., in calitate de medic expert al asigurarilor sociale, cu atributii in evaluare/reevaluarea capacitatii de munca a persoanelor in vederea incadrarii sau mentinerii in grad de invaliditate, a primit de la 39 de persoane, in 185 de randuri, suma totala de 73.614,255 lei, cu scopul de a-si indeplini atributiile de serviciu, respectiv pentru a-i incadra sau mentine pe acestia in grad de invaliditate. a dobandit, in afara veniturilor salariale, suma de 6.542.904 lei (din care 4.715.186 lei reprezinta obiectul material al infractiunilor de spalare de bani, provenienta acestor bani fiind tot din comiterea de fapte de luare de mita, asa cum rezulta din ansamblul probator administrat in cauza).

Procurorul a dispus, de asemenea, clasarea cauzei fata de un numar de 7 suspecti, persoane incadrate in grad de invaliditate, sub aspectul savarsirii infractiunii de dare de mita, intrucat in cauza exista cauza speciala de neimputabilitate", se arata in co... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro