Mecanismul care-i transforma pe unii soferi in bombe cu ceas. De ce-s periculosi autoexaltatul si superaglomeratul

Mecanismul care-i transforma pe unii soferi in bombe cu ceas. De ce-s periculosi autoexaltatul si superaglomeratul

Agresivitatea la volan a soferilor difera in functie de gradul de emisivitate sau receptivitate la factorii exteriori pe care fiecare dintre ei ii are. Este acel tip de individ care in cazul unui ambuteiaj in trafic, cand are masini in fata si in spate, in stanga si in dreapta, incepe sa acuze un anumit gen de claustrofobie si va face orice ca sa iasa dintr-o astfel de situatie. Cum reactionam fata de acest gen de soferi Acest gen de comportament este specific persoanelor slabe, pentru ca, de multe ori, acestea apeleaza la astfel de gesturi, apoi apasa pedala de acceleratie si dispar in trafic.

acum 68 luni (9 Apr 2017)

Agresivitatea la volan a soferilor difera in functie de gradul de emisivitate sau receptivitate la factorii exteriori pe care fiecare dintre ei ii are. Conform unor studii de specialitate, cei mai agresivi soferi la volan sunt tinerii pana in 30 de ani. Un alt gen de sofer agresiv in trafic este justitiarul, cel care acuza pe toata lumea ca greseste, uitand ca si el o da in bara uneori. "Este interesant acest caz pentru ca astfel de persoane, cand se urca la volan, imbraca un nou corp psihic.

Un alt gen de sofer este egoistul. "Doar eu sa fiu in fata, doar timpul meu conteaza, restul pot sa mai astepte", sunt cateva din "principiile" dupa care se ghideaza un astfel de sofer. O categorie atat de familiara soferilor este smecherul la volan. El incearca permanent sa arate ca este cel mai tare, ca are o masina mai puternica, mai luxoasa decat a celorlalti participanti la trafic si incearca mereu sa le scoata ochii celorlalti cu asta.

Manifestarea agresivitatii la volan

O categorie interesanta de sofer este autoexaltatul. Acesta este atat de incarcat de energie, de exuberanta, incat considera soseaua ca fiind numai a lui. Este plin de sine, se crede atotstiutor si atotcunoscator.

Un alt gen de sofer la fel de periculos este superaglomeratul. Este acel tip de individ care in cazul unui ambuteiaj in trafic, cand are masini in fata si in spate, in stanga si in dreapta, incepe sa acuze un anumit gen de claustrofobie si va face orice ca sa iasa dintr-o astfel de situatie.

Teribilistul este o alta categorie de sofer atat de cunoscuta noua, fiind cel care intra pe contrasens, urca pe bordura sau trece pe culoarea rosie a semaforului. Tot teribilistul te va claxona imediat ce s-a facut verde la semafor, va merge bara la bara cu soferul din fata lui, desi nu se grabeste undeva anume, totul pentru adrenalina, pentru senzatia ca poate face orice in trafic. Este v... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro