Mecanicul lui Tariceanu, reinscaunat sef peste Apele Romane. A condus doua zile si Institutul de Hidrologie

INHGA raspunde de realizarea obiectivelor de cercetare si dezvoltare a activitatii de hidrologie si gospodarire a apelor la nivel national, realizarea programelor si acordurilor internationale in care este angrenat, de schimbul de date, informatii si prognoze hidrologice, implementarea produselor de hidrologie, in activitatea de gospodarire a apelor si protectia vietii si bunurilor in caz de fenomene hidro periculoase (inundatii, seceta, inghet etc.), constituirea si actualizarea Fondului Natio-nal de Date Hidrologice si Hidrogeologice.

acum 82 luni (22 Aug 2017)

Patronul unui service auto din Bucuresti, unde isi repara masinile actualul sef al Senatului, fusese demis anul trecut de catre ministrul tehnocrat al Mediului.

Victor Sandu a fost numit initial la conducerea Adminis-tratiei Nationale Apele Romane (ANAR) in 2015, de catre ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, si Calin Popescu Tariceanu.

Proprietarul service-ului auto TMD Lasting Service Auto din Bucuresti, cunoscut si sub numele de "mecanicul-sef" al lui Tariceanu, a fost apoi numit, la inceputul lunii iunie, la conducerea unei institutii de importanta vitala, Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor, dar numai pentru doua zile, dupa care a revenit sef la Administratia Nationala a Apelor. De altfel, in declaratia sa de avere, postata pe site-ul ANAR, Victor Sandu a precizat ca are si calitatea de "director general si actionar la TMD Lasting Service Auto" . Hotararea de demitere a fost atacata in instanta de Victor Sandu, iar la termenele de judecata Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor nu si-a trimis reprezentantul la proces, asa incat cel din urma a castigat prin neprezentarea preopinentului.

Fostul ministru al Mediului din Guvernul Grin-deanu,- Adriana Petcu, n-a fost de acord cu revenirea lui Victor Sandu la sefia ANAR, mai ales ca acesta din urma a vrut s-o demita pe cand era directoare la Administratia Bazinala de Apa (ABA) Buzau.

Apoi, surprinzator, la inceputul lunii iulie, acesta a fost numit director general la Institutul National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), institutie aflata in subordinea aceluiasi Minister Apelor si Padurilor.

INHGA raspunde de realizarea obiectivelor de cercetare si dezvoltare a activitatii de hidrologie si gospodarire a apelor la nivel national, realizarea programelor si acordurilor internationale in care este angrenat, de schimbul de date, informatii si prognoze hidrologice, implementarea produselor de hidrologie, in activitatea de gospodarire... Citeste intreg articolul pe romanialibera.ro