Mecanicii ucisi in "marfarul mortii" erau bauti. Medic legist: "Unul consumase o cantitate considerabila de alcool"

Mecanicii ucisi in

Cronica tragediei Sambata, 8 aprilie 2017, in jurul orelor 14:30, un tren de marfa a deraiat intre statiile CFR Banita si Merisor, in apropiere de Petrosani, iar doi oameni, un mecanic de locomotiva in varsta de 66 de ani si ajutorul sau, in varsta de 58 de ani au murit. Patrunderea echipelor de salvare in locomotiva s-a putut realiza in siguranta doar dupa ce linia de inalta tensiune a fost decuplata", a informat Anemona Doda, de la Centrul Judetean de Comunicare si Informare Publica.

acum 37 luni (19 Apr 2017)

Cei doi mecanici de locomotiva care au decedat in cel mai cumplit accident feroviar din ultimii ani consumasera alcool, potrivit rezultatelor analizelor toxicologice efectuate in cadrul necropsiei.

In tragedia de pe calea ferata Petrosani - Simeria a fost implicata o garnitura de marfar cu 16 vagoane.

"Mecanicul si ajutorul de mecanic care conduceau locomotiva implicata in accidentul ferofiar consumasera bauturi alcoolice, mecanicul a consumat o cantitate redusa, insa ajutorul de mecanic avea valori considerabil mai mari", a precizat medicul legist Dan Marculescu, seful Serviciului Judetean de Medicina Legala Hunedoara. Potrivit unor surse judiciare, ajutorul de mecanic ar fi avut o alcoolemie de peste 2. Tinand cont de cele de mai sus, totusi, nu excludem o eroare umana", a informat Unicom Tranzit, in comunicatul de presa.

Procurorii care investigheaza imprejurarile in care s-a produs deraierea trenului de marfa cu 16 vagoane, soldata cu moartea celor doi mecanici, au informat ca ancheta in cazul tragediei de calea ferata Petrosani - Simeria, in dosarul de ucidere din culpa, ar putea fi extinsa si pentru infractiuni contra sigurantei circulatiei pe caile ferate. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe langa Judecatoria Hateg. Agentia de Investigare Feroviara (AGIFER) si Inspectoratul Teritorial de Munca Hunedoara fac cercetari in acelasi caz.

Cronica tragediei

Sambata, 8 aprilie 2017, in jurul orelor 14:30, un tren de marfa a deraiat intre statiile CFR Banita si Merisor, in apropiere de Petrosani, iar doi oameni, un mecanic de locomotiva in varsta de 66 de ani si ajutorul sau, in varsta de 58 de ani au murit. Se deplasau dinspre Petrosani spre Simeria, iar scurt timp dupa ce trenul a parasit gara Petrosani si inainte de a intra in statia Merisor, mecanicul trenului a anuntat defectiuni la sistemul de franare. Intr-o coborare lina, cu o declivitate... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro