Mazare, despre baronul Nicusor Constantinescu: este asa de periculos, incat americanii i-au prelungit viza

Mazare, despre baronul Nicusor Constantinescu: este asa de periculos, incat americanii i-au prelungit viza

Intrebat la Inalta Curte de Casatie si Justitie ce vesti mai are de la Constantinescu, Mazare a spus ca a mai vorbit cu el si ca, din cate stie, acesta asteapta "sa intre din nou in operatie, sa ii scoata punga de puroi". Masura de arestare, dispusa de Tribunalul Capitalei, nu a fost insa mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

acum 115 luni (6 Oct 2014)

Intrebat la Inalta Curte de Casatie si Justitie ce vesti mai are de la Constantinescu, Mazare a spus ca a mai vorbit cu el si ca, din cate stie, acesta asteapta "sa intre din nou in operatie, sa ii scoata punga de puroi".

Edilul a precizat ca Nicusor Constantinescu nu poate fi considerat o persoana periculoasa, de vreme ce autoritatile americane i-au prelungit acestuia viza cu inca trei luni, ca urmare a documentelor medicale pe care le-a prezentat.

Tot primarul Constantei declara, la 5 august, ca l-a sfatuit pe Constantinescu, sa vina in tara daca ii permite starea de sanatate, iar daca nu, atunci sa ramana in SUA pana cand se va insanatosi.

In 29 august, tot CAB a admis o contestatia in anulare a procurorilor anticoruptie, stabilind astfel ca Tribunalul Bucuresti sa emita mandat european de arestare pe numele lui Nicusor Constantinescu si sa-l dea pe acesta in urmarire internationala.

Pe numele lui Constantinescu a mai fost emis un mandat international de arestare, dupa ce acesta nu a revenit in tara in urma unei operatii facute in SUA. Masura de arestare, dispusa de Tribunalul Capitalei, nu a fost insa mentinuta de Curtea de Apel Bucuresti, motiv pentru care mandatul a fost anulat.

Nicusor Constantinescu, presedintele suspendat al Consiliului Judetean Constanta, aflat in continuare in SUA, arata, intr-un comunicat transmis in urma cu o saptamana, ca a informat mai multe institutii, intre care Ambasada SUA si Departamentul de Stat al SUA, despre "deciziile abuzive" luate impotriva sa. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea, pentru ca a atribuit nelegal terenuri. Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 car... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro