Mazare cere revocarea controlului judiciar si invoca nereguli comise de procurori

Mazare cere revocarea controlului judiciar si invoca nereguli comise de procurori

In solicitarea inainata, vineri, instantei supreme, avocatii primarului Constantei considera ca fiind "fara precedent" faptul ca "toate care au fost administrate in legatura cu Radu Mazare (...) sunt nule de drept ca urmare a faptului de necontestat ca procurorii romani au incalcat conditiile imperative impuse de judecatorii din Liechtenstein cu privire la utilizarea documentelor din cauza lui Elan Schwartzenberg in dosarul prezent".

acum 117 luni (3 Oct 2014)

In solicitarea inainata, vineri, instantei supreme, avocatii primarului Constantei considera ca fiind "fara precedent" faptul ca "toate care au fost administrate in legatura cu Radu Mazare (...) sunt nule de drept ca urmare a faptului de necontestat ca procurorii romani au incalcat conditiile imperative impuse de judecatorii din Liechtenstein cu privire la utilizarea documentelor din cauza lui Elan Schwartzenberg in dosarul prezent". Desi puteau sa o faca, procurorii romani nu au inteles sa solicite noi comisii rogatorii pentru incuviintarea de la judecatorul din Liechtenstein a utilizarii documentelor", se mai arata in cererea lui Mazare.

Pe de alta parte, in solicitare se arata ca nu sunt indicii in sensul ca Mazare ar avea intentia de a se sustrage urmaririi penale prin parasirea tarii, mai ales ca acesta, intr-un alt dosar de coruptie, s-a prezentat la toate termenele de judecata de la Curtea de Apel Bucuresti. In acelasi context, se arata ca, data fiind calitatea de primar a lui Mazare, acesta trebuie sa fie in tara in cea mai mare parte a anului, cu exceptia perioadelor de concediu.

Totodata, in cererea adresata instantei supreme, se reclama faptul ca, dupa aproximativ cinci luni de la punerea lui Mazare sub control judiciar, "nu s-a desfasurat nicio activitate de urmarire penala, cu atat mai mult una care sa implice prezenta acestuia".

Radu Mazare declara, joi, ca are "documente devastatoare" pentru DNA, primite de la Ministerul Justitiei din Liechtenstein, in baza carora va cere ridicarea controlului judiciar.

In dosarul locuintelor sociale "Henri Coanda", primarul Constantei este acuzat de procurorii DNA ca ar fi primit suma de 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern pentru ca acesta sa castige contractul pentru construirea caselor. Mazare mai este acuzat ca nu a trecut in declaratiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel in care a primit, in s... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro