Mazare a explicat judecatorilor cum a ajuns sa faca afaceri cu Schwartzenberg in Brazilia si Madagascar. "El alimenta contul din Israel"

Mazare a explicat judecatorilor cum a ajuns sa faca afaceri cu Schwartzenberg in Brazilia si Madagascar.

Cum explica DNA spaga Fostul primar al municipiului Constanta, Radu Mazare, senatorul Alexandru Mazare si omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost trimisi in judecata, pe 1 aprilie, in dosarul privind construirea locuintelor sociale din cartierul "Henri Coanda" din Constanta. Potrivit DNA, Avraham Morgenstern i-ar fi dat lui Radu Mazare 175.000 de euro, pentru ca acesta sa-i faciliteze castigarea licitatiei pentru contractul de construire a campusului social, in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro). Anchetatorii sustin ca din cei 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferati in contul personal al lui Radu Mazare si 80.000 de euro in contul pus la dispozitie de fratele acestuia, senatorul Alexandru Mazare, ambele fiind deschise la o banca din Israel. Schwartzenberg, mandat de arestare in lipsa In aceeasi cauza, Radu Mazare este cercetat pentru ca nu a trecut in declaratiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel in care a primit, in septembrie 2011, 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg. Magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au emis, in iunie 2014, un mandat european de arestare preventiva pe numele omului de afaceri Elan Schwartzenberg, el fiind dat si in urmarire internationala dupa o solicitare a Politiei Romane.

acum 91 luni (14 Nov 2016)

Cum explica DNA spaga

Fostul primar al municipiului Constanta, Radu Mazare, senatorul Alexandru Mazare si omul de afaceri Avraham Morgenstern au fost trimisi in judecata, pe 1 aprilie, in dosarul privind construirea locuintelor sociale din cartierul "Henri Coanda" din Constanta.

Potrivit DNA, Avraham Morgenstern i-ar fi dat lui Radu Mazare 175.000 de euro, pentru ca acesta sa-i faciliteze castigarea licitatiei pentru contractul de construire a campusului social, in valoare de 40.964.030 lei fara TVA (circa 10 milioane de euro). Anchetatorii sustin ca din cei 175.000 de euro, 95.000 de euro au fost transferati in contul personal al lui Radu Mazare si 80.000 de euro in contul pus la dispozitie de fratele acestuia, senatorul Alexandru Mazare, ambele fiind deschise la o banca din Israel. Intalniri cu afaceristul la cafenea

Magistratii au fost curiosi de ce Mazare nu se intalnea cu Morgenstern intr-un cadru oficial. Eu n-am fost un primar tipic, aveam putine intalniri la birou, cu Gabi Stan de exemplu am decis la o cafenea sa facem cartierul. Subiectul intalnirii era legat de proiectul cartierului pt tineri, nu am discutat despre campusul social Henri Coanda. Morgenstern avea probleme de infrastructura cu primaria, nu avea o autorizatie", a explicat Radu Mazare. Schwartzenberg, mandat de arestare in lipsa

In aceeasi cauza, Radu Mazare este cercetat pentru ca nu a trecut in declaratiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel in care a primit, in septembrie 2011, 95.000 de euro de la Elan Schwartzenberg. Fostul edil sustine ca, desi era titlularul contului, nu s-a folosit niciodata de el. Mazare le-a povestit judecatorilor, la termenul de luni, ca in anunl 2002 a mers in Cuba iar la intoarcere a avut o discutie cu Elan Schwartzenberg despre oportunitatie de investitii in tara respectiva, omul de afaceri propunandu-i sa faca afaceri impreuna.

... Citeste intreg articolul pe adevarul.ro